Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Σωρεία Προσφυγών Για Το Ζήτημα Του Οδοφωτισμού Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Σωρεία Προσφυγών Για Το Ζήτημα Του Οδοφωτισμού Στην Ηλιούπολη

Συνολικά τρεις είναι οι προσφυγές που κατατέθηκαν στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα από παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην Ηλιούπολη κατά της απόφασης της οικονομικής επιτροπής για τη μελέτη σκοπιμότητας σχετικά την αναβάθμιση του οδοφωτισμού που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή.

Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το ilioupolinews πριν από 1 εβδομάδα, μετά από έντονες αντιδράσεις των παρατάξεων γύρω από τη μελέτη και τον τρόπο που αυτή εγκρίθηκε, τρεις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατέθεσαν προσφυγές ζητώντας τον έλεγχο της νομιμότητας των διαδικασιών και της μελέτης από τα αρμόδια όργανα της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Οι δύο αιρετοί της αντιπολίτευσης που προσέφυγαν είναι ο Στάθης Ψυρρόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής ομάδας «Πρώτα Η Ηλιούπολη», ο Γαβριήλ Αραμπατζής, επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω» ενώ υπήρξε και οργανωμένη προσφυγή από την παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη», με πρωτοβουλία του Χρήστου Κοκοτίνη.

Το Σκεπτικό Των Προσφυγών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilioupolinews, η μια εξ αυτών, επιχειρηματολογεί πως η μελέτη που παρέλαβε ο Δήμος είναι πλημμελώς εκτελεθείσα, με τον προσφεύγοντα να κάνει λόγο για σοβαρές παραλλείψεις και λάθη. Ως επιχείρημα χρησιμοποιείται επίσης και το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία αναφορά εντός της μελέτης σε εναλλακτικά μοντέλα χρηματοδότησης, με τους προσφεύγοντες να ισχυρίζονται πως ο μελετητής δεν λαμβάνει υπόψιν προτάσεις που είχαν κατατεθεί κατά το παρελθόν για το ζήτημα του οδοφωτισμού.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, σημείο είναι εκείνο που γίνεται αναφορά στην στάση του νυν δημάρχου κατά την περίοδο που ήταν αντιδήμαρχος. Η μια εκ των προσφυγών επικαλείται την τότε εισήγηση του στην οικονομική επιτροπή, όπου ουσιαστικά ο ίδιος εισηγήθηκε την λύση της δανειοδότησης μέσω του ταμείου Παρακαταθηκών για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού, πρόταση την οποία είχε διατυπώσει ο τότε πολιτικός του προϊστάμενος τέως δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος. Με βάση τα στοιχεία που επικαλείται ο προσφεύγων εγκαλεί εμμέσως τον Δήμαρχο για διγλωσσία, ενώ υπάρχουν αιχμές και για σημερινά στελέχη της διοίκησης που είχαν εγκρίνει τότε την εισήγηση του κ. Χατζηδάκη.

Όσο για το πολιτικό σκέλος του ζητήματος, το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έχει αντιδράσει έντονα για το γεγονός οτι το ζήτημα εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή και όχι από το συμβούλιο.

Πηγές από το δημαρχείο επισημαίνουν πως η μελέτη έχει ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και πως το ζήτημα προχωρά κανονικά μέχρι να αποφανθεί η αποκεντρωμένη διοίκηση για το ζήτημα των προσφυγών. Απο το περιβάλλον του Δημάρχου εκφράζεται η βεβαιότητα πως σύντομα ο φωτισμός της πόλης θα αναβαθμιστεί, με άμεσο όφελος για τον δήμο και τους πολίτες.

Η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται «θερμή» με την αντιπολίτευση να έχει συσπειρωθεί ξανά κατά της διοίκησης, ζητώντας τη λήψη απόφασης για τον οδοφωτισμό από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ φημολογείται πως θα υπάρξει και 4η προσφυγή, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακόμα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την πληροφορία.

Μπορείτε να διαβάσετε εκτενή αρθρογραφία και ρεπορτάζ γύρω από το ζήτημα του οδοφωτισμού στην Ηλιούπολη, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

ΕτικέτεςLED

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ