Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Ο Τρίτος Κεντροδεξιός Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης & Το Χρίσμα Της ΝΔ

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ο Τρίτος Κεντροδεξιός Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης & Το Χρίσμα Της ΝΔ

Ακόμα μία υποψηφιότητα φαίνεται πως είναι στα «σκαριά» στον Δήμο Ηλιούπολης, με μια ακόμα κεντροδεξιά παράταξη να βρίσκεται σε φάση διεργασιών και προετοιμασίας.

Λόγος για τις συζητήσεις που γίνονται εδώ και σχεδόν ένα μήνα με πρωτοβουλία του 38άρη Θανάση Βαμβίνη. Ο νεαρός πολιτικός, μπορεί να είναι άγνωστος σε πολλούς στην Ηλιούπολη, ωστόσο συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις που έβαλε το κόμμα δια στόματος του Διονύση Χατζηδάκη: Είναι νέος, μορφωμένος και αποτελεί τη «νέα» γενιά στελεχών, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγάζει διαρκώς στο προσκήνιο. Σπούδασε μηχανικός, έχει υπάρξει υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ενώ αυτό το διάστημα είναι επιστημονικός συνεργάτης βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και τομεάρχης υποδομών & μεταφορών στην Νέα Δημοκρατία.

Το Χρίσμα Της ΝΔ Και Ο Κεντροδεξιός Χάρτης Της Ηλιούπολης

Ας μην υπάρχουν αυταπάτες: Η ΝΔ δεν θα ασχοληθεί με χρίσματα σε Δήμους (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) πριν τις εθνικές εκλογές. Και αυτό διότι όλη η ενέργεια του κόμματος διοχετεύεται σε μια δύσκολη -διπλή όπως διαφαίνεται- εκλογική μάχη με αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ και την απλή αναλογική. Έτσι, όποια κίνηση και αν γίνει στην πόλη από τον κ. Βαμβίνη, δεν θα έχει άμεσα την κομματική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί σε δεύτερο χρόνο.

Ο Θανάσης Βαμβίνης, πάντως, έχει πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις με πολλούς πρώην υποψηφίους των Τάσου Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζή που προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο, ενώ φαίνεται πως έχει τη στήριξη και του πρώην Δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου, ο οποίος μετά τη στήριξη στον νυν δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη φαίνεται πως βρήκε νέο πολιτικό μετερίζι στην πόλη. Μαζί του θα είναι και αρκετά στελέχη από την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο ο νεαρός πολιτικός προβληματίζεται για τον «κατακερματισμό» που θα προξενηθεί από μια δική του υποψηφιότητα. Η Ηλιούπολη, άλλωστε, δεν φημίζεται ως «προπύργιο» της ΝΔ και η δεξαμενή ψήφων είναι σχετικά μικρή.

Πέραν αυτού, ο κ. Βαμβίνης, εφόσον αποφασίσει να συμμετάσχει στις εκλογές, θα έχει απέναντι του τον έμπειρο Τάσο Ευσταθίου, ο οποίος έχει έρεισμα στην πόλη και έχει γράψει αρκετά χιλιόμετρα στον αυτοδιοικητικό στίβο. Και από αυτή την πλευρά, οι πληροφορίες λένε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω για κανέναν, διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους πως δεν θα δεχθεί καμία παρέμβαση από το κόμμα. Ο κ. Ευσταθίου στις εκλογές του 2019 βρέθηκε μια ανάσα από τον δεύτερο γύρο, γεγονός που σίγουρα θα προβληματίσει αρκετούς στη ΝΔ πριν από οποιαδήποτε ενδεχόμενη απόφαση για στήριξη στον κ. Βαμβίνη.

Όσο για τον κ. Αραμπατζή, φαίνεται πως χάνει διαρκώς έδαφος και πόντους. Αφενός η γκάφα του να δηλώσει δημόσια πως δεν ενφιαφέρεται για τη στήριξη της ΝΔ προκάλεσε δυσαρέσκεια σε αρκετά στελέχη και ψηφοφόρους του, αφετέρου το χρίσμα που πήρε από τους «Πράσινους» πριν λίγους μήνες έχουν δημιουργήσει εσωτερικά ρήγματα, με τον επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω» να αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα με τη συγκρότητηση και τη συμπλήρωση ψηφοδελτίου, καθώς υπάρχει φυγή στελεχών προς πολλές άλλες παρατάξεις.

Συνοψίζοντας: Εάν το αποφασίσει να συμμετάσχει στις εκλογές, ο κ. Βαμβίνης έχει τον πρώτο λόγο για μια ενδεχόμενη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς είναι ενεργό κομματικό στέλεχος και με σημαντική θέση στο εσωτερικό της παράταξης. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα θετικό, καθώς σίγουρα θα προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις του κόμματος με υποστηρικτές των δύο άλλων παρατάξεων. Το μόνο σίγουρο είναι πως μια τέτοια κίνηση θα πυροδοτήσει εξελίξεις στα δημοτικά τεκταινόμενα, καθώς όλο και περισσότερο ακούγεται πως ένας εκ των 3 δεν θα καταφέρει να «κόψει κορδέλα» πριν τις κάλπες και θα αφομοιωθεί από άλλη παράταξη, με επικρατέστερο τον κ. Αραμπατζή.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ