Facebook Pixel

Επικαιροτητα

«Πράσινο Φως» Στον ΑΔΜΗΕ Για Τη Νομιμοποίηση Του ΚΥΤ Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

«Πράσινο Φως» Στον ΑΔΜΗΕ Για Τη Νομιμοποίηση Του ΚΥΤ Ηλιούπολης

Δεκτό φαίνεται πως έχει γίνει το αίτημα του ΑΔΜΗΕ για τη νομιμοποίηση του ΚΥΤ Ηλιούπολης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιώργος Λιάλιος, στο επικείμενο προεδρικό διάταγμα που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες σε διαβούλευση, το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος έχει κάνει δεκτό το αίτημα του ΑΔΜΗΕ για την νομιμοποίηση του ΚΥΤ, το οποίο ήδη από το 2005 έχει χαρακτηριστεί ως παράνομο με 3 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (1672/2005 , 1676/2005 και 1678/2005).

Διαβάστε ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης του ΚΥΤ, εδώ.

Εαν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, τότε ανοίγει η πόρτα και για την αναβάθμιση του ΚΥΤ στα 400kV, κάτι που αποτελεί «κόκκινο πανί» για την τοπική κοινωνία και το δημοτικό συμβούλιο της Ηλιούπολης. Ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν ήρθε προς συζήτηση η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), οι παρατάξεις του Δήμου εξέφρασαν για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεση τους στην αναβάθμιση του ΚΥΤ. Ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης, είχε τονίζει πως εάν το προεδρικό διάταγμα προσπαθήσει να νομιμοποιήσει το ΚΥΤ με οποιοδήποτε τρόπο, τότε ο Δήμος θα προσφύγει στο ΣτΕ, εκ νέου.

Ερωτηματικά Για Το Διαδημοτικό Κοιμητήριο

Η πιθανή νομιμοποίηση του ΚΥΤ, φέρνει ξανά στο προσκήνιο και το σενάριο που ήθελε χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου Ηλιούπολης-Αλίμου δίπλα στο ΚΥΤ. Πρόκειται για μια ιδέα που υποστηρίζουν οι διοικήσεις των δύο Δήμων και που προβλεπόταν στη ΣΜΠΕ, αλλά που βρίσκει κάθετα αντίθετες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην Ηλιούπολη. Μάλιστα, η αντιπολίτευση στην Ηλιούπολη είχε οδηγήσει, πριν ένα χρόνο, τη διοίκηση σε οπισθοχώρηση στο ζήτημα του διαδημοτικού κοιμητηρίου, κατορθώνοντας να ληφθεί απόφαση πλειοψηφίας στο συμβούλιο κατά της χωροθέτησης του στο συγκεκριμένο σημείο. Σημειώνεται πως με επιστολή του προς τους Δημάρχους Ηλιούπολης και Αλίμου, ο ΑΔΜΗΕ πρότεινε την παραχώρηση εκτάσεων για χωροθέτηση του κοιμητηρίου, ως αντιστάθμισμα της αύξησης της ισχύος του ΚΥΤ.

Διαβάστε ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης του διαδημοτικού κοιμητηρίου, εδώ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν το προεδρικό διάταγμα προβλέπει χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου στην περιοχή δίπλα στο ΚΥΤ, ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα φαίνεται πως ο Δήμος Ηλιούπολης έχει ζητήσει να διατηρηθεί ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων πέραν των τριών ετών που ορίζει ο νόμος.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ