Facebook Pixel

Δημοτικα

Με Επιτυχία Η Εκδήλωση Της Παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» Για Τη Βιώσιμη Πόλη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Με Επιτυχία Η Εκδήλωση Της Παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» Για Τη Βιώσιμη Πόλη

Άκρως ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην εκδήλωση της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» σχετικά με την βιώσιμη στην πόλη.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Στάθης Ψυρρόπουλος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να διαμορφώνονται τοπικές πολιτικές με επιστημονικά δεδομένα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία που έχουν οι απόψεις των πολιτών για τη δημιουργία του προγράμματος της παράταξής του.

stalla 5 Με Επιτυχία Η Εκδήλωση Της Παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» Για Τη Βιώσιμη Πόλη

Από τις πιο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ήταν εκείνη του κ. επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Παναγιώτη Παπαντωνίου, ο οποίος υπερτόνισε τη σημασία τοπικών σχεδίων, όπως το ΣΒΑΚ, το ΣΦΗΟ και το ΣΑΠ για την ανάπτυξη των πόλεων, αναφέροντας, ωστόσο, πως τα συγκεκριμένα σχέδια δε συνοδεύονται από αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα διευκόλυναν τους Δήμους, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και την αδυναμία του νομικού πλαισίου στον συγκεκριμένο τομέα. Ο κ. Παπαντωνίου, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αστικής σήραγγας, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που γεννά το έργο αυτό για την Ηλιούπολη και όλο το λεκανοπέδιο, και κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου» για τη σωστή προετοιμασία του Δήμου ενόψει των εργασιών.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν περίπου 80 άτομα, τα οποία συμμετείχαν ενεργά, με τους ομιλητές των υπόλοιπων θεματικών να παρουσιάζουν χρήσιμα δεδομένα και προτάσεις ανάπτυξης τοπικών πολιτικών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η παράταξη του κ. Ψυρρόπουλου θα συνεχίσει τις θεματικές εκδηλώσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Από τους αιρετούς της πόλης, παρών ήταν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Πούλος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης κ. Γιάννης Γρηγορέας και Κωστής Παπαδόπουλος.

stalla 4 Με Επιτυχία Η Εκδήλωση Της Παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» Για Τη Βιώσιμη Πόλη

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ