Facebook Pixel

Δημοτικα

Θοδωρής Παπαδάτος: «Οσμή Σκανδάλου Στον Ηλεκτροφωτισμό – Μηχανοράφος Ο Δήμαρχος»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Θοδωρής Παπαδάτος: «Οσμή Σκανδάλου Στον Ηλεκτροφωτισμό – Μηχανοράφος Ο Δήμαρχος»

Σφοδρή επίθεση κατά του Δημάρχου Ηλιούπολης Γιώργου Χατζηδάκη εξαπέλυσε με ανακοίνωση του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης Θοδωρής Παπαδάτος.

Ο 32άρης νομικός, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη», σε ανακοίνωση που εξέδωσε και υπογράφει αποκαλεί τον Δήμαρχο «μηχανοράφο» με αφορμή τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην τελευταία συζήτηση για τον οδοφωτισμό στην πόλη, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «εκφυλισμό» του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Παπαδάτος ψέγει τον Δήμαρχο για την επιλογή του να φέρει προς ψήφιση την έγκριση μια μελέτης στις 1 τα ξημερώματα και ενώ δεν είχε προηγηθεί ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης σχετικά με ψήφιση. «Ενώ, λοιπόν, το θέμα είχε εισαχθεί ως απλή παρουσίαση – ενημέρωση και η συζήτηση είχε ολοκληρωθεί με την αντιπολίτευση να αντιδρά και να εναντιώνεται πλήρως, ο κ. Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων πρότεινε, εντελώς αιφνίδια και λίγο μετά τη 01:00 τη νύχτα, τη λήψη απόφασης «επί της σκοπιμότητας», αναφέρει η ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί σχολικό παράδειγμα δημοκρατικής εκτροπής, αλλά και απαύγασμα εκφυλισμού του ίδιου του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου και του τρόπου λειτουργίας του».

Αιχμές Κατά Της Μελετητικής Εταιρείας

Η ανακοίνωση αφήνει αιχμές και κατά των μελετητών, κατηγορώντας την ανάδοχο εταιρεία εμμέσως, για προχειρότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Παρουσιάστηκε μια μελέτη» 2,5 σελίδων για ένα έργο εκτιμώμενου προϋπολογισμού 4.068.937,86 ευρώ[…] Σημειωτέον ότι η εν λόγω «μελέτη» είναι ανυπόγραφη, συνοδεύεται από ένα ανυπόγραφο «εισαγωγικό σημείωμα» 6-7 σειρών, ενώ είναι παντελώς γενικόλογη και ασαφής». Μάλιστα, ο κ. Παπαδάτος δίνει και πολιτική χροιά στην επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας, αναφέροντας πως το στέλεχος που παρουσίασε τη μελέτη στη ΔΣ είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ.

Ο κ. Παπαδάτος, αφού παρουσιάζει ένα αναλυτικό ιστορικό της υπόθεσης του οδοφωτισμού, χρησιμοποιώντας μάλιστα στοιχεία, θέτει μια σειρά απο ερωτήματα σχετικά με τις δύο διαφορετικές μελέτες που έχει παρουσιάσει η δημοτική αρχή το 2021 και το 2023, ενώ καταλήγει στο συμπέρασμα πως «η ιστορία του Δημοτικού Οδοφωτισμού ομοιάζει με σκάνδαλο, δίχως προηγούμενο για τα χρονικά της πόλης».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ