Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Εκδηλώσεις Και Κινητοποιήσεις Από Την Επιτροπή Πολιτών Για Την Προστασία Του Υμηττού

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Εκδηλώσεις Και Κινητοποιήσεις Από Την Επιτροπή Πολιτών Για Την Προστασία Του Υμηττού

Εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις ετοιμάζονται από πολίτες της Ηλιούπολης, αλλά και των γύρω δήμων, εν αναμονή του προεδρικού διατάγματος για την προστασία του Υμηττού.

Η «Επιτροπή πολιτών για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στον Υμηττό», πριν μια εβδομάδα, πραγματοποίησε την πρώτη της συνάντηση μετά από αρκετούς μήνες, στην οποία αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεων με αφορμή τα όσα προβλέπονται στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του προεδρικού διατάγματος για την προστασία του Υμηττού που δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιουλίου. Στην συνάντηση εκφράστηκαν απόψεις σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον από την επιτροπή, ενώ συγκροτήθηκε μια οργανωτική επιτροπή – που θα αποφασίσει για συγκεκριμένες δράσεις. Η εν λόγω οργανωτική επιτροπή, συνεδριάζει σήμερα (22/10/2020) στο δημοτικό αναψυκτήριο.

Μεταξύ των προτάσεων που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η διεξαγωγή διαδικτυακής συζήτησης με τη συμμετοχή φορέων καθώς επίσης και κινητοποιήσεις έξω από το ΚΥΤ.

Ενεργή Συμμετοχή Αραμπατζή & Κοκοτίνη

Στην προηγούμενη συνάντηση της «επιτροπής πολιτών» συμμετείχαν ενεργά και δύο αιρετοί της πόλης, ο Γαβριήλ Αραμπατζής από την παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω» και ο Χρήστος Κοκοτίνης από την παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη». Και οι δύο εξέφρασαν τις έντονες αντιρρήσεις τους για τα σχέδια του υπουργείου περιβάλλοντος σχετικά με τον Υμηττό, ενώ τόνισαν πως -παρά τις κινήσεις της δημοτικής αρχής για δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου στην περιοχή του ΚΥΤ- το δημοτικό συμβούλιο έβαλε οριστικό τέλος στην υπόθεση με απόφαση του και κοινό μέτωπο όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, ένας εκ των οργανωτικών μελών της επιτροπής, ο κ. Πάνος Τότσικας δεν δίστασε να αναφερθεί με θετικό τρόπο στην πρόταση του κ. Αραμπατζή για επέκταση του ήδη υπάρχοντος κοιμητηρίου της πόλης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ