Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Η Ιστορία Επιτυχίας Των LED Στα 3Β: Απόσβεση Της Επένδυσης Σε Μόλις 3,5 Χρόνια

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Η Ιστορία Επιτυχίας Των LED Στα 3Β: Απόσβεση Της Επένδυσης Σε Μόλις 3,5 Χρόνια

Μια τοπική «ιστορία επιτυχίας» σημειώθηκε στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, με τη δημοτική αρχή να πετυχαίνει σε χρόνο-ρεκόρ την απόσβεση της επένδυσης που έκανε το 2017 για την τοποθέτηση σύγχρονων λαμπτήρων LED σε όλη την πόλη.

Σε αντίθεση με την εισήγηση της δημοτικής αρχής στην Ηλιούπολη, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επέλεξε την δανειοδότηση μέσω εξαιρετικά χαμηλότοκου δανείου από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, συνολικού ύψους 1,6 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο δάνειο προορίστηκε για την προμήθεια 6.300 λαμπτήρων και την τοποθέτηση τους από ιδιώτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Δημοσιογράφος» και τα οποία προέρχονται από τον Δήμο και την εταιρεία Globiled, η ετήσια εξοικονόμηση που πέτυχε ο Δήμος ήταν της τάξης των 460.000 ευρώ ετησίως, με τον Δήμο να αποβαίνει την επένδυση σε μόλις 3,5 χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Δήμαρχος 3Β απέρριψε το μοντέλο της «Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης», την οποία εισηγείται η δημοτική αρχή του Δήμου Ηλιούπολης, αναφέροντας τα εξής:

«Η δημοτική αρχή των 3Β διαπίστωσε ότι οι παραπάνω συμβάσεις είναι οικονομικά ασύμφορες σε σχέση με την απευθείας αγορά από τον Δήμο όλου του υλικού και την πληρωμή του μέσω χαμηλότοκου δανεισμού».

Εν Αναμονή Εξελίξεων Στην Ηλιούπολη

Στην Ηλιούπολη, το ζήτημα της αναβάθμισης του οδοφωτισμού έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, οι παρατάξεις της οποίας εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους στο μοντέλο της «Σύμβασης Ενεργειακής Αναβάθμισης» που εισηγείται η δημοτική αρχή. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ουσιαστικά μια σύμβαση δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (το λεγόμενο ΣΔΙΤ) με βάση την οποία ο ιδιώτης τοποθετεί και συντηρεί τον οδοφωτισμό με δικά του έξοδα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που αγγίζει τη δεκαετία, με τον Δήμο να εκχωρεί ένα μεγάλο μέρος των δημοτικών τελών στην εταιρεία-ανάδοχο.

Μετά από πιέσεις της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη», η διοίκηση παρήγγειλε συγκριτική μελέτη προκειμένου το συμβούλιο να αποφασίσει για το βέλτιστο μοντέλο χρηματοδότησης των λαμπτήρων LED, με τη μελέτη να παρουσιάζεται στο δημοτικό συμβούλιο -σύμφωνα με πληροφορίες- τον ερχόμενο Μάρτιο.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την ειδησεογραφία γύρω από το ζήτημα των LED, εδώ.
Διαβάστε την άποψη του Δημάρχου & δημοτικής αρχής, εδώ.
Διαβάστε τις απόψεις της αντιπολίτευσης, εδώ.
Διαβάστε την άποψη του Σωματείου Εργαζομένων, εδώ.
Διαβάστε το ρεπορτάζ από το τι ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, εδώ

(Φωτογραφία: Γιώργος Λαουτάρης / 3vita.gr)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

ΕτικέτεςLED

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ