Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Σε Δημόσια Διαβούλευση Η Αναβάθμιση Του ΚΥΤ Ηλιούπολης – Τι προβλέπει Το Σχέδιο

Ξανά στο προσκήνιο το θέμα του ΚΥΤ.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Σε Δημόσια Διαβούλευση Η Αναβάθμιση Του ΚΥΤ Ηλιούπολης – Τι προβλέπει Το Σχέδιο

Σε δημόσια διαβούλεση τέθηκε την Τρίτη 5/1/2021 το δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ για την περίοδο 2022-2031, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η αναβάθμιση του ΚΥΤ Ηλιούπολης σε 400 kV.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχέδιο διαβούλευσης, το σχέδιο του ΑΔΜΗΕ προβλέπει επαύξηση της ισχύος του ΚΥΤ στα σύνορα Ηλιούπολης-Αργυρούπολης στα 400kV, επικαλούμενο ζητήματα ασφάλειας και ευστάθειας του δικτύου διανομής ρεύματος. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας κατά του ΚΥΤ, ενώ αναφέρεται σαφώς πως ο ΑΔΜΗΕ θα προσπαθήσει να έρθει σε συννενόηση με τις τοπικές δημοτικές αρχές για την υλοποίηση του έργου. Τέλος, ο ΑΔΜΗΕ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της υπογειοποίησης της εγκατάστασης και τη μετατροπή της σε “κλειστού τύπου” (GIS) προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις της τοπικής κοινωνιας.

Screen Shot 2021 01 06 at 15.13.16 Σε Δημόσια Διαβούλευση Η Αναβάθμιση Του ΚΥΤ Ηλιούπολης - Τι προβλέπει Το Σχέδιο

Αντιδράσεις Για Την Αναβάθμιση

Πέραν της τοπικής κοινωνίας, την πλήρη αντίθεση τους στην αναβάθμιση του ΚΥΤ έχουν εκφράσει όλες οι δημοτικές παρατάξεις στους Δήμους Ηλιούπολης και Αργυρούπολης. Στον αντίποδα, ο Δήμαρχος Αλίμου -παρά το γεγονός ότι ο Δήμος του δεν έχει σχέση με το ΚΥΤ- έχει ταχθεί υπερ της αναβάθμισης, προκειμένου ο ΑΔΜΗΕ να παραχωρήσει ως αντιστάθμισμα έκταση πλησίον του ΚΥΤ για την κατασκευή διαδημοτικού κοιμητηρίου Ηλιούπολης-Αλίμου.

Μάλιστα, στο παρελθόν είχε προχωρήσει εμπρηστικές δηλώσεις, αναφέροντας on-camera πως «η αναβάθμιση του ΚΥΤ δεν έχει καμία επίπτωση για την υγεία των περιοίκων» και πως «αυτά τα διαδίδουν ανεύθυνες φωνές από την αντιπολίτευση».

Για το ζήτημα του ΚΥΤ και του διαδημοτικού κοιμητηρίου το ilioupolinews έχει δημοσιεύσει 2 μεγάλα επεξηγηματικά ρεπορτάζ που ρίχνουν φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Μπορείτε να βρείτε το πρώτο μέρος εδώ και το δεύτερο μέρος, εδώ.

Τονίζεται πως η αντιπολίτευση του Δήμου Ηλιούπολης έχει ταχθεί κατά και της δημιουργίας κοιμητηρίου στην περιοχή του ΚΥΤ, υποχρεώνοντας την διοίκηση του Δήμου να ιυοθετήσει τις απόψεις του νομικού Νίκου Καραβέλου.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του AΔΜΗΕ «Μετά τη λήξη της δημόσιας διαβούλευσης ο ΑΔΜΗΕ θα δημοσιοποιήσει:

  • τον κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών οι οποίες υποβλήθηκαν, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του,
  • τις απόψεις του ΑΔΜΗΕ επί των παρατηρήσεων των συμμετεχόντων στην δημόσια διαβούλευση και την τελική πρόταση του ΑΔΜΗΕ.

Μπορείτε να βρείτε το σχέδιο του ΑΔΜΗΕ, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ