Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ξεκινούν Οι Αιτήσεις Για Την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 – Ολα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ξεκινούν Οι Αιτήσεις Για Την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 – Ολα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε

Έως τις 15 Ιανουαρίου θα μπορούν οι τοπικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στο πρόγραμμα του 5ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Τα Κριτήρια

Πρόκειται για τον 5ο γύρο κρατικής ενίσχυσης προς της επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, με τα κριτήρια να είναι αρκετά διευρυμένα σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους παρόμοιων χρηματοδοτήσεων. Αυτή τη φορά, δικαιούχοι είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή καθώς και οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι», ανεξαρτήτως αριθμού απασχολούμενων στην επιχείρηση.

Η ελάχιστη ενίσχυση θα ανέρχεται στα 1000 ευρώ, με τα μισά εξ αυτών να είναι μη-επιστρεπτέα, ενώ τα υπόλοιπα θα πρέπει να επιστραφούν το 2022. Απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη είναι οι επιχειρήσεις που θα «ευεργετηθούν» να μην προχωρήσουν σε απολύσεις έως και τον Ιούνιο του 2021.

Που Γίνονται Οι Δηλώσεις

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, όπως και στους προηγούμενους κύκλους χρηματοδότησης, να επισκευθούν το MyBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και να συμπληρώσουν όλες τις απαραίτητες φόρμες με τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης τους.

Μπορείτε να μπείτε στο MyBusinessSupport με τη χρήση των κωδικών του Τaxis, εδώ.

Δεσμεύσεις Από Τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Για Μείωση Τελών Στην Εστίαση

Από την πλευρά της αυτοδιοίκησης ο Δήμαρχος Ηλιούπολης δεσμέυτηκε πως θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα για δραστική μείωση των ανταποδοτικών τελών στις πληττώμενες επιχειρήσεις και ειδικά στην εστίαση, σε διαδικτυακή συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Θανάση Μπίρλη.

Δείτε όλο το video:

YouTube video

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ