Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πως Θα Εορταστούν Τα Θεοφάνεια Στις Εκκλησίες Της Ηλιούπολης

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι ιεροί ναοί της πόλης, στην «σκιά» της κόντρας κυβέρνησης- ιεράς συνόδου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πως Θα Εορταστούν Τα Θεοφάνεια Στις Εκκλησίες Της Ηλιούπολης

Κανονικά φαίνεται πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες στην Ηλιούπολη την ημέρα των Θεοφανίων, καθώς τόσο ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας όσο και ο ιερός ναός Κοίμησης της Θεοτόκου έχουν εκδώσει ανακοινώσεις, με τις οποίες επεξηγούν τον τρόπο λειτουργίας, τα μέτρα προφύλαξης και τα ωράρια των λειτουργιών.

Διαδοχικές Λειτουργίες

Και οι δύο ναοί έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα ακριβή ωράρια των λειτουργιών, με τον ΙΝ Κοίμησης να έχει προγραμματίσει 2 θείες λειτουργίες στις 7:30 το πρωί και στις 9:00 τόσο στον κυρίως ναό όσο και στο παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης, ενώ στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος Αγιασμός. Στην ανακοίνωση της η ενορία αναφέρει πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και οι πιστοί δύνανται να προσέλθουν στον ναό αποκλειστικά με δική τους ευθύνη.

Στην Αγία Μαρίνα οι λειτουργίες θα είναι 5, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για ατομικά μπουκαλάκια αγιασμού που θα μοιραστούν στους πιστούς.

Στη Σκια Της Κόντρας Κυβέρνησης – Ιεράς Συνόδου

Οι λειτουργίες ανήμερα των Θεοφανίων θα πραγματοποιηθούν στη «σκιά» μιας κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ Κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου, με την τελευταία να αποφασίζει χθες 4/1/2020 πως τα Θεοφάνεια θα εορταστούν κανονικά και παρά τα όσα προβλέπονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση της 2ας Ιανουαρίου που απαγορεύει την τέλεση θρησκευτικών τελετών.

Όπως ανέφερε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο προϊστάμενος του ΙΝ Αγίας Μαρίνας αρχιμανδρίτης Σεραφειμ Δημητρίου, «η κυβέρνηση ουδέποτε γνωστοποίησε τις προθέσεις της αλλά, αντίθετα, αποφάσισε ερήμην της εκκλησίας» τονίζοντας πως «αυτό αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ