Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Παράταξη ΗΛΙΟΥ-Πόλις: «Η Δημοτική Αρχή Υποβάθμισε Το Συμβούλιο Στο Θέμα Των LED»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Παράταξη ΗΛΙΟΥ-Πόλις: «Η Δημοτική Αρχή Υποβάθμισε Το Συμβούλιο Στο Θέμα Των LED»

Ευθείες βολές προς τη διοίκηση του Δήμου εξαπέλυσε η δημοτική παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η παράταξη της αριστεράς στην Ηλιούπολη κατηγορεί τη δημοτική αρχή για υποβάθμιση του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου στο ζήτημα της αναβάθμισης των LED, κατακρίνοντας την επιλογή της διοίκησης να εγκρίνει τη μελέτη σκοπιμότητας στην οικονομική επιτροπή και όχι στο συμβούλιο.

«Αντί η Δημοτική αρχή να φέρει σε δημόσια και ανοιχτή διαβούλευση μελέτη για την απολύτως απαραίτητη αντικατάσταση του φωτισμού στην πόλη με λαμπτήρες τεχνολογίας LED, προκειμένου να βελτιώσουμε τον φωτισμό, αλλά και να μειώσουμε τα κόστη, υλοποιώντας παραπάνω από μία ανεξάρτητες μελέτες ρίσκου/οφέλους για την επιλογή χρηματοδοτικού εργαλείου, επιλέγει αντ’ αυτού να αξιοποιήσει τον νόμο Θεοδωρικάκου, φέρνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο και την πόλη συνολικά προ τετελεσμένων», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ανάγκη Για Συγκριτική Μελέτη

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, απαιτείται η εκπόνηση μιας συγκριτικής μελέτης για το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου των LED, ώστε το σώμα να ενημερωθεί για το βέλτιστο οικονομικό μοντέλο που θα οφελήσει τον Δήμο και τους δημότες. Η παράταξη ξεκαθαρίζει πως η αναβάθμιση του οδοφωτισμού είναι άμεση ανάγκη, ωστόσο με τρόπο τέτοιο που θα εξασφαλίζει «την τήρηση των κανόνων και του πλαισίου που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Σχολιάζοντας τη μελέτη που παρουσίασε η δημοτική αρχή για το ζήτημα των LED, η παράταξη επισημαίνει: «Η αναβάθμιση του φωτισμού είναι απαραίτητη, όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε ενέργειες που τελικά ζημιώνουν την πόλη μας, στο όνομα του επείγοντος, με αντιφατικές πληροφορίες, άνευ συγκριτικών μελετών και διαβούλευσης, επισημαίνοντας πως η παράταξη έχει προσφύγει ήδη στην αποκεντρωμένη διοίκηση για το ζήτημα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Διαβάστε την άποψη της δημοτικής αρχής, εδώ.

Διαβάστε το ρεπορτάζ από το επίμαχο δημοτικό συμβούλιο, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ