Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Η Απάντηση Του Δημάρχου Ηλιούπολης Στο Δημοσίευμα Για Την Κατάσταση Στο Γκαράζ Του Δήμου

Ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή από τον Δήμαρχο Ηλιούπολης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Η Απάντηση Του Δημάρχου Ηλιούπολης Στο Δημοσίευμα Για Την Κατάσταση Στο Γκαράζ Του Δήμου

Με μια εκτενή ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επέλεξε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης να απαντήσει στο δημοσίευμα του ilioupolinews.gr σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο γκαράζ του Δήμου Ηλιούπολης.

Ο κ. Χατζηδάκης, στην ανακοίνωση του αφήνει αιχμές κατά του Γαβριήλ Αραμπατζή, χαρακτηρίζοντας τον ως υποκινητή του ρεπορτάζ, ενώ κάνει λόγο για “μίζερη αντιπολίτευση”, ρίχνοντας την ευθύνη στην προηγούμενη δημοτική αρχή για τη σημερινή κατάσταση και αναφέροντας πως η σημερινή διοίκηση κάνει τα πάντα για να καθαρίσει η πόλη.

Η Ανακοίνωση Του Γ. Χατζηδάκη

Η ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΙΖΕΡΑ…

Εκτιμούμε πραγματικά το ενδιαφέρον όσων-έστω και με μεγάλη καθυστέρηση-συνειδητοποίησαν, ότι στον Υμηττό μας έχουν γίνει περιβαλλοντικά εγκλήματα.

Αισθανόμαστε όμως την υποχρέωση να τους υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα:

Εμείς αναδείξαμε έγκαιρα τα εγκλήματα αυτά, συμβάλλοντας παράλληλα στην αντιμετώπισή τους, τόσο με τη δημοσιότητα που δώσαμε στις αρχές του Ιούνη 2019, όσο και με συγκεκριμένες ενέργειες. Στα πλαίσια αυτών μας των ενεργειών, πολύ πριν ακόμη από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Διοίκηση, ενημερώσαμε και το Δασαρχείο προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Με τη συντονισμένη προσπάθεια αιρετών, υπηρεσιακών στελεχών και κυρίως των εργαζομένων στην καθαριότητα, η πόλη αρχίζει να συνέρχεται από την άθλια κατάσταση, στην οποία είχε οδηγηθεί από την προηγούμενη Διοίκηση.
Δυστυχώς η τελευταία «απορροφημένη» προεκλογικά δεν ασχολήθηκε με τα τρέχοντα προβλήματα της καθημερινότητας και απογοητευμένη μετεκλογικά σήκωσε τα χέρια και άφησε τα πάντα στην τύχη.

Χάρη στη δική μας παρέμβαση τα συσσωρευμένα, για μήνες, κλαδέματα της πόλης, άρχισαν να παραδίδονται στον ΕΣΔΝΑ για αξιοποίηση.
Όταν αναλάβαμε καθήκοντα την Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 2019 υπήρχαν στην υπηρεσία καθαριότητας περισσότερα από 450 καταγεγραμμένα αιτήματα συλλογής κλαδιών, ογκωδών και μπαζών, ενώ άγνωστος ήταν ο πραγματικός αριθμός των σημείων της πόλης, όπου υπήρχε αντίστοιχο πρόβλημα.

Μέχρι σήμερα, με την προσπάθεια μόλις 14 ημερών, αυτά έχουν αντιμετωπιστεί όπως και πολλά από τα νέα αιτήματα.

Είναι αλήθεια όμως, ότι ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά!

Από την αρχή ξεκινήσαμε συστηματική ενημέρωση των κατοίκων, που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, για τον σωστό τρόπο υποβολής αιτημάτων στις υπηρεσίες του Δήμου
• με κλήση στον 5ψήφιο αριθμό, στην «Γραμμή του Δημότη»,
• στην σελίδα του Δήμου Ηλιούπολης στο Facebook,
• αλλά και κυρίως στην εφαρμογή FixMyCity.

Στον Δήμο μας ποτέ, ως τώρα, δεν υπήρξε σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος των μπαζών. Για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση προετοιμάζουμε την άμεση εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος συλλογής και διαχείρισης οικοδομικών απορριμμάτων, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα πρότυπα.

Θέλουμε να δώσουμε λύσεις στον κάθε Δημότη για το πού να παραδώσει τα οικοδομικά απορρίμματα, σύμφωνα όμως με τους ισχύοντες νόμους.

Τα επίμαχα σημεία θα επιτηρούνται και η πόλη θα παραμένει καθαρή.

Καλωσορίζουμε λοιπόν στη σκληρή πραγματικότητα όσους τάχα ανησυχούν!

Αντί να εγκαλείται η προηγούμενη Διοίκηση, που δεν έδωσε λύσεις επί 9 χρόνια και να κατακρίνεται η απραξία της στους 3 καλοκαιρινούς μήνες, ελέγχεται η δική μας απόδοση για δύο εβδομάδες…

Οι συνοδευτικές φωτογραφίες σχετικού δημοσιεύματος, δεν έχουν καμία σχέση με τις χρησιμοποιούμενες εκφράσεις εντυπωσιασμού για «γιγάντια βουνά» κλαδιών και σκουπιδιών και δείχνουν έλλειψη γνώσης του χώρου και της επικρατούσας κατάστασης, τότε και τώρα.
Να ενημερώσουμε, ότι υπάρχει πλήρης φωτογραφική τεκμηρίωση των όσων επικαλούμαστε, όπου διακρίνεται και ο παρακινητής του «ρεπορτάζ» να παρατηρεί την τότε- πραγματικά άθλια- κατάσταση στο βουνό.

Ο ίδιος που τα τελευταία 4 χρόνια, σαν θεσμικός Συμπαραστάτης του Δημότη στην Ηλιούπολη δεν κατάφερε να δει, όσα «είδε» σε 14 ημέρες αντιπολίτευσης…

Δική μας δέσμευση και υποχρέωση είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να στηθεί ξανά στα πόδια η Ηλιούπολη, με σκληρή εργασία, διαφάνεια και συμμετοχή των Δημοτών.

Η κριτική δεν μας ενοχλεί, αντίθετα μας παρακινεί να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αλλαγή της πόλης μας, προς το καλύτερο!

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ