Facebook Pixel

Δημοτικα

Oι Τρεις «Μνηστήρες» Της ΝΔ Στην Ηλιούπολη Ενόψει Δημοτικών Εκλογών – Τα Δεδομένα Και Οι Συσχετισμοί

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Oι Τρεις «Μνηστήρες» Της ΝΔ Στην Ηλιούπολη Ενόψει Δημοτικών Εκλογών – Τα Δεδομένα Και Οι Συσχετισμοί

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό και να αύξησε θεαμαματικά τα ποσοστά της στην Ηλιούπολη σε σχέση με το 2019, ωστόσο η είκονα του κόμματος σε τοπικό επίπεδο, ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογώ, δεν είναι και η καλύτερη.

Ο κεντροδεξιός χώρος συνεχίζει να είναι κατακερματισμένος, ενώ η βάση των υποστηρικτών του κόμματος στην Ηλιούπολη ζητά μια ενιαία υποψηφιότητα ενόψει της κάλπης του Οκτωβρίου. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως είναι δύσκολο να συμβεί, μιας και η «γαλάζια πολυκατοικία» στην πόλη μας δεν έχει πλέον δύο, αλλά τρία «διαμερίσματα».

Η Ανθρωπογεωγραφία

Οι βασικοί διεκδικητές της στήριξης της ΝΔ είναι τρεις. Πρώτος, ο Τάσος Ευσταθίου, επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», ο οποίος είναι παλιό στέλεχος του κόμματος, έχοντας περάσει απο σημαντικό πόστο και έχοντας εξασφαλίσει το χρίσμα το μακρινό 2014. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο κ. Ευσταθίου έχει το προβάδισμα καθώς έχει ανακοινώσει σχεδόν 20 νέους υποψηφίους, ενώ είναι ο πλέον αναγνωρίσιμος κεντροδεξιός αιρετός στην πόλη, με δημοφιλές προφίλ.

Ο έτερος διεκδικητής, προβληματίζει. Πρόκειται για τον Γαβριήλ Αραμπατζή, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει προκαλέσει γκρίνιες με τη στάση του, ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματος. Αν και Νεοδημοκράτης, ο ίδιος πρόσφατα δήλωσε δημόσια πως δεν ενδιαφέρεται για το χρίσμα της ΝΔ, ενώ έσπευσε να πάρει επίσημη στήριξη από τους «Πράσινους». Φαίνεται πως ο κ. Αραμπατζής θα πάρει στήριξη μόνο με «θαύμα», καθώς η δυσαρέσκεια της ΝΔ του έγινε σαφής και μέσω του βουλευτή Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος τον εγκάλεσε δημόσια για τη μη παρουσία του στο τραπέζι του διαλόγου για την εξεύρεση λύσης σε δημοτικό επίπεδο.

Ο τρίτος διεκδικητής δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του. Πρόκειται για τον Θανάση Βαμβίνη, τομεάρχη μεταφορών της ΝΔ, ο οποίος πρόσφατα ίδρυσε το αυτοδιοικητικό φόρουμ Ηλιούπολης, διοργανώνοντας 2 δράσεις. Ο κ. Βαμβίνης έχει ενεργό κομματικό ρόλο και φαίνεται πως μπορεί να «ανακατέψει» την τοπική τράπουλα στον γαλάζιο χώρο, ωστόσο είναι νέος στην Ηλιούπολη και με χαμηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας. Ο ίδιος έχει εμπειρία από αυτοδιοίκηση, καθώς το 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Ηλιούπολη έχει τη στήριξη του πρώην Δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου. Ο κ. Βαμβίνης φημολογείται πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητα του.

Τα Δεδομένα

Στην τελευταία συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του τομεάρχη αυτοδιοικησης της ΝΔ κ. Χατζηδάκη στην Ηλιούπολη, ο έμπειρος βουλευτής σκιαγράφισε τη «λύση» που αναζητά το κόμμα: Εάν δεν υπάρξει λύση μεταξύ των «παικτών» σε τοπικό επίπεδο, τότε το κόμμα θα επιλέξει κάποιον 3ο, νεαρής ηλικίας και με καλο βιογραφικό. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο κ. Βαμβίνης, ο οποίος ωστόσο παρουσιάζει μια σειρά απο αδυναμίες όπως η γνώση του για τα τοπικά προβλήματα και το γεγονός ότι δεν είναι γνωστός στην πλειονότητα των Ηλιουπολιτών.

Στον αντίποδα, ο Τάσος Ευσταθίου έχει στο πλευρό του «δυνατά» στελέχη του κόμματος, τα οποία τον βοήθησαν να εκτοξεύσει το ποσοστό του στις εκλογές του 2019 και να βρεθεί μια ανάσα από τον δεύτερο γύρο. Μερικοί έχουν αποχωρήσει, ωστόσο ο κ. Ευσταθίου δείχνει δυναμική ανανέωσης του ψηφοδελτίου του και σίγουρα είναι ένας τοπικός «παίκτης» που δεν μπορεί εύκολα να αγνοήσει η Πειραιώς.

Ενόψει των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως δεν θα δώσει επίσημο χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο, πλην των μεγάλων, νευραλγικών Δήμων, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρχει ανεπίσημη στήριξη και βοήθεια σε Δήμους όπως η Ηλιούπολη, υπό έναν, απαράβατο όρο: Να υπάρχει μια, ενιαία υποψηφιότητα, και όχι ο κατακερματισμός που επικρατεί τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η λύση που διαφαίνεται για τους 3 υποψηφίους είναι η εξής, λοιπόν: Συμπόρευση ή συνέχεια της εσωστρέφειας. Οι τρεις άνδρες -εαν θέλουν να έχουν ελπίδες για τον δημαρχιακό θώκο- θα πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν. Το μόνο δεδομένο σε περίπτωση 3 κεντροδεξιών υποψηφιοτήτων είναι ένα: Όλοι θα βγουν χαμένοι.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Oι Τρεις «Μνηστήρες» Της ΝΔ Στην Ηλιούπολη Ενόψει Δημοτικών Εκλογών – Τα Δεδομένα Και Οι Συσχετισμοί
  1. Ο/Η Δημητρης λέει:

    Ένας θα είναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ