Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Eκλογές 25ης Ιουνίου: Πως Ψήφισαν Οι Δημότες Ηλιούπολης – Αναλυτικοί Πίνακες

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Eκλογές 25ης Ιουνίου: Πως Ψήφισαν Οι Δημότες Ηλιούπολης – Αναλυτικοί Πίνακες

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου ανήκουν πλέον στην ιστορία, με την Νέα Δημοκρατία να εδραιώνει την κυριαρχία της στο πολιτικό σύστημα συγκεντρώνοντας 40,55% και 158 έδρες.

Στην Ηλιούπολη, αυτη φορά ψήφισαν λιγότεροι πολίτες από ότι στις εκλογές του περασμένου Μαίου, με το ποσοστό συμμετοχής να ανέρχεται στο 60,61%, μειωμένο κατά 10% σε σχέση με την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Η ΝΔ ανέβασε τα ποσοστά της κατά 0,7%, κερδίζοντας το 37,74% των προτιμήσεων, ενώ στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε εκ νέου έδαφος, πηγαίνοντας στο 20,27% και χάνοντας περίπου 1.800 ψήφους. Αύξηση στα ποσοστά τους είδαν ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, χάνοντας ωστόσο σε απόλυτο αριθμό ψήφων σε σχέση με τον Μάιο, με την Πλευση Ελευθερίας να συγκεντρώνει 3,93% και το ΜέΡΑ25 3,79%.

Από τα εθνικιστικά κόμματα οι Σπαρτιάτες που στήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης απέσπασαν 3,6%, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου 3,36% και 1.300 ψήφους και η «Νίκη» 2,71% και 881 ψήφους.

Η κατανομή των ποσοστών και του αριθμού των ψήφων έχει ως εξής:

Τέλος, εδώ, μπορείτε να δείτε πως κατανέμονται οι έδρες στον Β3′ νότιο τομέα όπου ανήκει η Ηλιούπολη, καθώς και ποιοι εκλέγονται βουλευτές.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ