Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Το «Μπαλάκι» Στον Δήμο Ηλιούπολης Για Τα Ωράρια Τροφοδοσίας Των Supermarkets

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Το «Μπαλάκι» Στον Δήμο Ηλιούπολης Για Τα Ωράρια Τροφοδοσίας Των Supermarkets

Και επίσημα δημοσιεύθηκε η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με το ζήτημα του ωραρίου τροφοδοσίας των supermarkets στους Δήμους.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια απασχολεί έντονα το δημοτικό συμβούλιο, μετά και το τραγικό δυστύχημα που είχε γίνει έξω από το σουπερμαρκετ «Σκλαβενίτης» τον Οκτώβριο του 2019. Την εποχή εκείνη η δημοτική αρχή –και έπειτα από αίτημα της σχολικής κοινότητας του 6ου Δημοτικού που βρίσκεται πλησίον του supermarket- αποφάσισε τον καθορισμό ωραρίων φορτοεκφόρτωσης σε μια σειρά απο supermarket της πόλης, προκειμένου να μην υπάρχουν μεγάλα οχήματα κατά τις σχολικές ώρες πλησίον των σχολικών μονάδων.

Η απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη, καθώς μπήκε «φρένο» απο την αποκεντρωμένη διοίκηση, η οποία απεφάνθη πως το ζήτημα είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Το γεγονός της μη-εφαρμογής είχε προκαλέσει ερωτήματα και επικρίσεις στην αντιπολίτευση, ωστόσο φαίνεται πως η Περιφέρεια Αττικής έδωσε τη λύση πριν λίγες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1809 που εκδόθηκε στις 29/4/2021, «Στο Δήμο Ηλιούπολης για την τροφοδοσία των καταστημάτων (super markets) της πόλης, προτείνεται ωράριο τροφοδοσίας από τις 19.00 έως και 07.00 της επόμενης, με κάθε τύπο φορτηγού οχήματος. Ο Δήμος θα προβεί στην εξαίρεση από την τήρηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης των καταστημάτων, που διαθέτουν ιδιόκτητους χώρους φορτοεκφόρτωσης και δεν επιβαρύνουν τους κοινόχρηστους χώρους».

image 1 Το «Μπαλάκι» Στον Δήμο Ηλιούπολης Για Τα Ωράρια Τροφοδοσίας Των Supermarkets

Η εξέλιξη αυτή πετάει αυτομάτως το «μπαλάκι» των ευθυνών στον Δήμο, ο οποίος καλείται πλέον να εξειδικεύσει τα μέτρα και να τα εφαρμόσει απαρέγγλιτα, θεσπίζοντας αναλυτική λίστα των supermarkets και των ωραρίων φορτοεκφορτωσης για το καθένα από αυτά, καταγράφοντας ποια διαθέτουν ιδιόκτητο χώρο φορτοεκφόρτωσης και ποια όχι και πραγματοποιώντας αυστηρούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το θέμα θα τεθεί από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα από την παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω» του Γαβριήλ Αραμπατζή στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ