Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Φόρος Τιμής Στη Mνήμη Των Θυμάτων Της Γενοκτονίας Των Ποντίων Από Τον Δήμαρχο Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Φόρος Τιμής Στη Mνήμη Των Θυμάτων Της Γενοκτονίας Των Ποντίων Από Τον Δήμαρχο Ηλιούπολης

Στεφάνι στο μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού επί της λεωφόρου Μαρίνου Αντύπα στην Ηλιούπολη κατέθεσε ο Γιώργος Χατζηδάκης με αφορμή την ημέρα μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων.

«Κρατάμε ζωντανή την ιστορική μας συνείδηση και υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της θηριωδίας των Νεότουρκων και των συμμάχων τους», αναφέρει ο Δήμαρχος σε ανάρτηση του και συμπληρώνει:

«”Ποτέ πια” είναι ο λόγος, που η παγκόσμια κοινότητα πρέπει με κάθε μέσο να αντιτείνει προς όσους υψώνουν “σπαθί αντί για λόγο” και εμείς ως Έλληνες δεν μπορούμε να παραδώσουμε στη λήθη τον αφανισμό του Ποντιακού και του Μικρασιατικού Ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες. Διεκδικούμε την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας με σκοπό, όχι την αναμόχλευση των ιστορικών διαφορών και εντάσεων, αλλά για την διατήρηση της μνήμης και την αποφυγή επανάληψης παρόμοιας τραγικής ανθρώπινης αδικίας».

Η ανακοίνωση του Δημάρχου καταλήγει ως εξής: «Υποκλινόμαστε στην υπεράνθρωπη θυσία τους και τον αγώνα τους να κρατήσουν άσβεστη την ιστορία, την πίστη και την παράδοσή τους. Δηλώνουμε και εμείς ότι θα αγωνιστούμε και θα τιμήσουμε όπως πρέπει τις αξίες αυτές».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ