Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Προς Ψήφιση Τα Νέα Ωράρια Τροφοδοσίας Των Σουπερμάρκετ Στην Ηλιούπολη

Μετά από μακρές διαβουλεύσεις, το θέμα έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Προς Ψήφιση Τα Νέα Ωράρια Τροφοδοσίας Των Σουπερμάρκετ Στην Ηλιούπολη

Προς ψήφιση έρχονται στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο (12/12) το ζήτημα των ωραρίων τροφοδοσίας των supermarkets της πόλης, μετά από το τραγικό δυστύχημα που συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο.

Μετά από 1 μήνα διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των supermarkets, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κατέληξε σε ένα εισηγητικό έγγραφο το οποίο διαβίβασε στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου, το οποίο ανέφερε τα εξής:

Το ωράριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων σε κοινόχρηστο χώρο για την τροφοδοσία των δεκαπέντε (15) Super Markets της πόλης, από τις 19:00 έως τις 07:00 της επομένης με κάθε τύπο φορτηγού οχήματος. Για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, ο ανεφοδιασμός τους θα διενεργείται με οχήματα μικτού βάρους μέχρι δύο (2) τόνους. Η ληφθείσα απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα ενσωματωθεί στο άρθρο 5 της 88/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για ένα αίτημα του συλλόγου γονέων του 6ου Δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης, ο οποίος μετά το δυστύχημα σε γνωστή αλησίδα supermarket δίπλα στο σχολείο είχε ζητήσει από τη διοίκηση του Δημου την άμεση ρύθμιση των ωραρίων τροφοδοσίας των καταστημάτων, προκειμένου να μην υπάρχουν ογκώδη οχήματα δίπλα σε σχολεία και στο κέντρο της πόλης που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο μαθητές. Το ζήτημα έλαβε μάλιστα μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν διαπιστώθηκε πως σε αρκετές περιπτώσεις η τροφοδοσία των supermarkets δημιουργούσε τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη.

Η οικονομική επιτροπή αποφάσισε υπερ της πρότασης και πλέον μένει μόνο η επικύρωση της από το δημοτικό συμβούλιο, στην ατζένα του οποίου βρίσκεται στην προ-τελευταία θέση των προς συζήτηση θεμάτων.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ