Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Τα Δίχτυα Του Δημάρχου Ηλιούπολης Στα Κεντροδεξιά Νερά

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Τα Δίχτυα Του Δημάρχου Ηλιούπολης Στα Κεντροδεξιά Νερά

Η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει για τα καλά, με τις δημοτικές εκλογές να απέχουν μόλις 7 μήνες. Οι παρατάξεις έχουν αρχίσει να κάνουν ήδη τις πρώτες τους κινήσεις και να ανακοινώνουν τους πρώτους τους υποψηφίους, ενώ οι συναντήσεις τόσο- σε επίσημο όσο και σε παρασκηνιακό επίπεδο- δίνουν και παίρνουν.

Μια σειρά από τέτοιες κινήσεις και συναντήσεις φαίνεται πως έχουν άνθρωποι της διοίκησης του δήμου Ηλιούπολης. Αφού ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης κατάφερε με μια σειρά από κινήσεις να εξασφαλίσει τη μερίδα του λέοντος στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, σειρά έχει η κεντροδεξιά. Ο Δήμαρχος γνωρίζει άριστα το εκλογικό παιχνίδι, και έχει ήδη ξεκινήσει διεργασίες για τη δημιουργία «δεξαμενών» που θα τον βοηθήσουν στην μάχη των εκλογών.

Ο Πρώην Δήμαρχος Σε Ρόλο «Λιμενάρχη»

Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι προσεγγίσεις με τον τομεάρχη μεταφορών της ΝΔ Θανάση Βαμβίνη που ακούγεται πως θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος με την Νέα Δημοκρατία. Οι δύο άνδρες είχαν εγκάρδιο χαιρετισμό σε πρόσφατη εκδήλωση του Δήμου, ενώ βρέθηκαν και σε κοινό πηγαδάκι περί «δημοτικών». Συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο ανδρών είναι ο πρώην Δήμαρχος, προερχόμενος από την ΝΔ, Γιάννης Αναγνώστου, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης και θεωρείται τοπικός πολιτικός «μέντορας»του κ Βαμβίνη. Ο κ. Αναγνώστου, του οποίου στενό συγγενικό πρόσωπο του κ. Αναγνώστου έχει θέση-κλειδί στον Δήμο, φαίνεται πως φέρνει τους δύο άνδρες σε διαρκή επαφή, χωρίς ωστόσο η καλή σχέση να έχει μετουσιωθεί και σε επίσημο πολιτικό «φλέρτ».

Ο Αντιδήμαρχος – «Βατραχάνθρωπος»

Τα «δίχτυα» του Δημάρχου ωστόσο, δεν σταματάνε σε ένα μέρος της κεντροδεξιάς «λίμνης», καθώς το Νο2 της διοίκησης και στενός συνεργάτης του Γιώργου Χατζηδάκη έχει αναλάβει την «επικίνδυνη» αποστολή της «διεύρυνσης» προς γαλάζιους υποψηφίους. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η χθεσινοβραδινή συνάντηση με τον Τάσο Ευσταθίου σε γνωστό καφέ της πόλης. Τέλος, δεν μπορεί να θεωρείται τυχαία και η προσέγγισης της πάλαι ποτέ ισχυρής αυτοδιοικητικού της πόλης Αργυρώς Πίκουλα, προερχόμενης από το κυβερνών κόμμα, η οποία έχει επίσης χτίσει εξαιρετικές σχέσεις με τον Δήμαρχο. Και αυτή η προσέγγιση ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών του συγκεκριμένου αντιδημάρχου, ο οποίος -σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του- έχει αποδείξει ότι ξέρει να πιάνει ψάρια.

Τα «δίχτυα» του Γιώργου Χατζηδάκη φαίνεται πως έχουν πέσει για τα καλά στα κεντροδεξιά νερά της Ηλιούπολης με καλά αποτελέσματα. Μένει να δούμε εάν η ψαριά θα είναι μεγαλύτερη.

Οι Ερασιτέχνες Ψαράδες Που Έμειναν Με Την Όρεξη

Κάποιοι αντιδήμαρχοι, αντιθέτως, πήραν την πρωτοβουλία να ρίξουν δίχτυα σε νεοσυσταθείσα παράταξη, που ωστόσο «έπεσαν σε ξέρα». Όχι μόνο δεν έπιασαν ψάρια, αλλά έφυγαν και απογοητευμένοι. Και αυτό διότι στελέχη της παράταξης τους έκαναν σαφές πως είναι σε «ξένα χωρικά ύδατα» και πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Το μήνυμα ήταν σαφές: «Οι Ηλιουπολίτες ζητούν να πάψει η Ηλιούπολη να διοικείται από τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα που εναλλάσονται στην αυτοδιοίκηση δίχως να αλλάζει τίποτα στην πόλη». Αυτά είπε ο κ. Ευαγγέλου στην ομιλία του, κοιτώντας προς το μέρος τους και «κόβωντας τα δίχτυα» με ξεκάθαρο τρόπο.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ