Facebook Pixel

Δημοτικα

Ίδρυση Νέου Αυτοδιοικητικού Φόρουμ Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ίδρυση Νέου Αυτοδιοικητικού Φόρουμ Στην Ηλιούπολη

Την ίδρυση ενός νέου φόρουμ διαλόγου για την αυτοδιοίκηση στην Ηλιούπολη ανακοίνωσε ο τομεάρχης μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Βαμβίνης.

Ο 38άρης Ηλιουπολίτης που δραστηριοποείται ενεργά στο κυβερνών κόμμα, με μια επιστολή του στα ΜΜΕ ανακοινώνει την ίδρυση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας με τίτλο «Δράση», η οποία «επιδιώκει τη συνεργασία νέων ανθρώπων, με νέες ιδέες και αντιλήψεις όσο και έμπειρων στα κοινά συμπολιτών, που έχουν προσφέρει στην πόλη και συνεχίζουν να έχουν διάθεση για προσφορά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Σύμφωνα με την επιστολή, τις επόμενες εβδομάδες η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα λάβει την τελική της μορφή, ενώ ο ιδρυτής κ. Βαμβίνης απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Ηλιουπολίτες για ενεργή συμμετοχή.

Ενισχύονται Τα Σενάρια Για Συμμετοχή Στις Δημοτικές Εκλογές

Με αυτή την κίνηση, ο κ. Βαμβίνης ενισχύει τα σενάρια περί ενδεχόμενης συμμετοχής του στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, θα είναι ο τρίτος κεντροδεξιός υποψήφιος Δήμαρχος, με αυξημένη πιθανότητα να έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας λόγω της κομματικής του ιδιότητας. Ωστόσο, παρά την φημολογία περί στήριξης και χρίσματος, το κυβερνών κόμμα έχει κάνει σαφές σε όλους τους τόνους πως δεν θα ληφθεί καμία απόφαση για στήριξη σε υποψηφίους Δημάρχους πριν τις εθνικές εκλογές.

Ολόκληρη η επιστολή, έχει ως εξής:

«Τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αφορούν εμάς ως πολίτες και τους συμπολίτες μας έχουν έναν και μόνο τρόπο αντιμετώπισης τη δράση. Η δράση πάντοτε φέρνει αποτελέσματα, συνήθως με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο για την κοινωνία, όταν επιτυγχάνει να ενεργοποιεί και να συστρατεύει  του συμπολίτες σε κοινoύς στόχους, για κοινούς σκοπούς.

Η δράση αυτή οφείλει  να επιδιώξει τη συνεργασία τόσο νέων ανθρώπων, με νέες ιδέες και αντιλήψεις, όσο και έμπειρων στα κοινά συμπολιτών μας, που έχουν προσφέρει στην πόλη και συνεχίζουν να έχουν τη διάθεση για προσφορά, σε πλαίσιο αμοιβαίας εκτίμησης και με κοινό πνεύμα και αντίληψη προσφοράς.

Η δράση αυτή οφείλει να επιδιώξει τη γνώση της ιστορίας της πόλης μας και την αναγνώριση των θετικών συνεισφορών, την κατανόηση των προβλημάτων και του πλαισίου ευθύνης κάθε εμπλεκόμενου φορέα, την ανίχνευση των προκλήσεων και την ανάδειξη των ευκαιριών, κυρίως τον στρατηγικό σχεδιασμό, σε πνεύμα συνεργασίας, με σύνθεση απόψεων και λύσεων.

Η δράση αυτή οφείλει να επιδιώξει με αμεροληψία και οξυδέρκεια να βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα -και όχι προβλήματα στις λύσεις-, για τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και προόδου για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, για την συνοχή της κοινωνίας και την προοπτική συνέχειας της διοίκησης της πόλης προς θετικές κατευθύνσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτή τη λογική, προχωρούμε στην ίδρυση ενός φορέα διαλόγου και δράσης, ενός forum με αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, μέσω του οποίου θα προσπαθήσουμε να καλλιεργήσουμε την ελπίδα οτι υπάρχει εναλλακτική και οτι οι ιδέες μπορούν να μετουσιωθούν σε πράξη.

Τις επόμενες βδομάδες ο νέος φορέας θα πάρει μορφή και θα είναι ανοιχτός σε όλες και όλους για προβληματισμό, γόνιμο διάλογο και ενεργό δράση».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ