Facebook Pixel

Δημοτικα

Συνέντευξη Τύπου Από Τον Βασίλη Βαλασόπουλο – «Κατέρρευσε To Σχέδιο Χατζηδάκη, Η Δικαιοσύνη Μίλησε» (VIDEO)

Μια εκτενής συνέντευξη τύπου από τον τέως Δήμαρχο – Βολές και αιχμές για τον Γιώργο Χατζηδάκη.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Συνέντευξη Τύπου Από Τον Βασίλη Βαλασόπουλο – «Κατέρρευσε To Σχέδιο Χατζηδάκη, Η Δικαιοσύνη Μίλησε» (VIDEO)

Μια εφόλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο τέως Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, με αφορμή την απόφαση της δικαιοσύνης η οποία βάζει στο αρχείο τις καταγγελίες περί «έκνομων ενεργειών» για δύο διαγωνισμούς το 2018.

Η συγκεκριμένες κατηγορίες είχαν εξαπολυθεί από τον νυν Δήμαρχο και τότε αντιδήμαρχο του κ. Βαλασόπουλου κ. Χατζηδάκη τον Σεπτέμβριο 2018, ο οποίος αποχώρησε από την παράταξη καταγγέλοντας έκνομες ενέργειες και συμπεριφορές σε δύο διαγωνισμούς: Έναν για την προμήθεια 1.500 κάδων και έναν για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στην Ηλιούποπολη.

«Αποδείχθηκε Το Οργανωμένο Σχέδιο Διάσπασης Της Παράταξης – Οι Εισαγγελείς Με Δικαίωσαν»

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Βαλασόπουλος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Δημάρχου, κάνοντας λόγο για «οργανωμένο σχέδιο που αποσκοπούσε στην διάσπαση της παράταξης». Ο κ. Βαλασόπουλος δήλωσε πως η απόφαση της δικαιοσύνης είναι ξεκάθαρη και πως τον δικαιώνει απόλυτα, κάνοντας παράλληλα λόγο για «πόλεμο λάσπης» από πρώην συνεργάτες του. Όπως εκτιμά ο τέως Δήμαρχος, η μήνυση την οποία έχει καταθέσει κατά του κ. Χατζηδάκη για συκοφαντική θα εκδικαστεί σύντομα, «αποδεικνυοντας τα όσα συκοφαντικά ισχυρίστηκε ο νυν Δήμαρχος», τονίζοντας.

Ο κ. Βαλασόπουλος, με αφορμή την απάντηση του Δημάρχου στην αρχική ανακοίνωση του, κατηγόρησε τον κ. Χατζηδάκη για έλλειψη σεβασμού προς την δικαιοσύνη, τονίζοντας μάλιστα τον θεσμικό του ρόλο. «Ο κ. Χατζηδάκης διαστρευλώνει την τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης, ερμηνευοντάς την επιλεκτικά» ανέφερε, προσθέτωντας: «Οι ανήθικες πολιτικές πρακτικές που χρησιμοποίησε ο κ. Χατζηδάκης δεν έχουν θέση στον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου».

Όπως μάλιστα επεσήμανε ο κ. Βαλασόπουλος, έχει ζητήσει από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να αναγνωστεί ολόκληρο το πόρισμα των εισαγγελέων πρωτοδικών και εφετών στο δημοτικό συμβούλιο προς αποκατάσταση της φήμης του, ενώ προανήγγειλε πως θα είναι και ο ίδιος παρών στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, μετά από 3 χρόνια.

«Μου Πέταξαν Λάσπη Δικά Μου Πολιτικά Παιδιά»

«Είναι ανθρώπινο το παράπονο μου» ανέφερε ο κύριος Βαλασόπουλος στους δημοσιογράφους, όταν έκλεισαν οι κάμερες. Αλλά και πιο πριν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε στην ανακοίνωση των 5 δημοτικών συμβούλων του που αποχώρησαν από την παράταξη, κατηγορώντας τους για «ανταλλαγή ιδεών με καρέκλες».

«Διαχειρίστικα εκατομμύρια ευρώ επί δεκαετίες ως περιφερειάρχης και γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και ποτέ κανένας δεν άφησε υπονοούμενο πως προσπάθησα να κλέψω» ανέφερε ο τέως Δήμαρχος, κάνοντας λόγο για «πόλεμο λάσπης» από τον κ. Χατζηδάκη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Βαλασόπουλος «ο νυν Δήμαρχος ήταν στενός μου συνεργάτης επί χρόνια και μου πέταξε λάσπη λίγους μήνες πριν τις εκλογές καταγγέλοντας δήθεν έκνομες ενέργειες». Μάλιστα ο κ. Βαλασόπουλος αναρωτήθηκε: «Τις ανακάλυψε προεκλογικά τις έκνομες ενέργειες; Τόσα χρόνια στην οικονομική διαχείριση του Δήμου δεν έβλεπε τίποτα και ξαφνικά, 8 μήνες πριν τις εκλογές τις κατήγγειλε;»

Βολές Για Την Υπόθεση Του Ηλεκτροφωτισμού

Ειδική μνεία υπήρξε από τον τέως Δήμαρχο και στην υπόθεση του ηλεκτροφωτισμού, κατηγορώντας τον κ. Χατζηδάκη πως είναι ο μοναδικός υπαίτιος για την καθυστέρηση του έργου. Όπως ανέφερε ο κ. Βαλασόπουλος, η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού «με κόστος σχεδόν 3 φορές μικρότερο από αυτό που προτείνει ο κ. Χατζηδάκης» όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

«Είχαμε την αρτιότερη μελέτη στην Ελλάδα αλλά κάποιοι θέλησαν να “κολλήσουν” τον διαγωνισμό για πολιτικά συμφέροντα» ανέφερε ο Δήμαρχος. «Το μοντέλο που εισηγείται ο νυν Δήμαρχος παραχωρεί τον ηλεκτροφωτισμό σε ιδιώτες και υποθηκεύει τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου», υπερτόνισε ο τέως Δήμαρχος, αφήνοντας αιχμές για κίνδυνο στα οικονομικά του Δήμου, εφόσον η πρόταση της δημοτικής αρχής προχωρήσει.

Όσο για την άλλη επίμαχη υπόθεση, αυτή του διαγωνισμού για τους κάδους απορριμμάτων, ο Δήμαρχος κατηγόρησε τον αντιδήμαρχο κ. Ατζινά, αναφέροντας πως «εκείνος ήταν ο αντιδήμαρχος που είχε εισηγηθεί την αγορά 1.500 κάδων, ενώ μετά κατήγγειλε τον διαγωνισμό».

«Ούτε Ένα Έργο Σε Τρία Χρόνια»

Αιχμές υπήρξαν και για το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, με τον κ. Βαλασόπουλο να ζητά από τους δημοσιογράφους να του πουν ένα έργο που έχει κάνει η παρούσα διοίκηση. «Δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλασόπουλος, αριθμώντας μια σειρά από έργα τα οποία σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στην θητεία του. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας σκληρή έκφραση, χαρακτήρισε τον Δήμαρχο «αόρατο στην πόλη», επισημαίνοντας πως «δεν τον αναγνωρίζουν οι πολίτες».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου:

YouTube video

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ