Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Το Ζήτημα Της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης

Οι δημοτικές παρατάξεις θα συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις επί του ζητήματος.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Το Ζήτημα Της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης

Προς συζήτηση στο δημοτικό σύμβούλιο της πόλης έρχεται το ζήτημα της υπόγειας αστικής σήραγγας που φημολογείται εδώ και δεκαετίες πως θα κατασκευαστεί.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που εστάλη στους δημοτικούς συμβούλους, ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης έρχεται μια συζήτηση για την αστική σήραγγα, καθώς τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν πως θα υπάρξουν εξελίξεις σύντομα.

Όπως είχε δημοσιεύσει σε αποκλειστικότητα το ilioupolinews πριν αρκετό καιρό, το 2022 είναι η χρονιά-ορόσημο για το έργο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το αρμόδιο υπουργείο υποδομών θα προχωρήσει στις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για το έργο το καλοκαίρι του 2022.

Το έργο βρίσκεται σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο, καθώς δεν υπάρχει καμία μελέτη μέχρι στιγμής, με το Υπουργείο να μελετά όλα τα σενάρια για την κατασκευή της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης. Πριν δύο χρόνια, το ilioupolinews.gr είχε φέρει στο φως αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες και σενάρια γύρω από το έργο, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το συγκεκριμένο έργο είναι μία από τις επεκτάσεις της Αττικής οδού που σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών για να δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στο λεκανοπέδιο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα συνδέει την Αττική οδο με την επένδυση του Ελληνικού, αποσυμφορώντας την λεωφόρο Κατεχάκη και την Ηλιούπολη από ένα τεράστιο όγκο οχημάτων. Ήδη έχει δημοπρατηθεί και το αντίστοιχο έργο στη λεωφόρο κύμης, το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο project των «επεκτάσεων».

Από τους αιρετούς της πόλης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο έχει δείξει ο 30άρης δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω» Θανάσης Αθανασίου, ο οποίος πριν λίγους μήνες είχε συνάντηση με τον υφυπουργό υποδομών Γιώργο Καραγγιάνη.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Στο Δημοτικό Συμβούλιο Το Ζήτημα Της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης
  1. Ο/Η Mrstathe λέει:

    Καλά … κρασιά!!!
    Άμα είναι να έχει άποψη ο καθένας, δε πρόκειται να βγει άκρη και δε πρόκειται να γίνει ποτέ αυτό το έργο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ