Facebook Pixel

Επικαιροτητα

«Πυρ Ομαδόν» Της Αντιπολίτευσης Κατά Χατζηδάκη Για Το Διαδημοτικό Κοιμητήριο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

«Πυρ Ομαδόν» Της Αντιπολίτευσης Κατά Χατζηδάκη Για Το Διαδημοτικό Κοιμητήριο

Σε οπισθοχώρηση στο ζήτημα του διαδημοτικού κοιμητηρίου υποχρέωσε σύσσωμη η αντιπολίτευση τη διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης για το ζήτημα της χωροθέτησης διαδημοτικού κοιμητηρίου, στην επέτειο ενός χρόνου από την ανάληψη της διοίκησης.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο (31/8/2020), συζητήθηκε -μεταξύ άλλων- το ζήτημα της δημόσιας διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το νέο διάταγμα προστασίας του Υμηττού. Ο Δήμος συμμετείχε στη δημόσια διαβούλευση εκφράζοντας τις θέσεις της διοίκησης για τη μελέτη, κάτι το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις τάξεις της αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εγκάλεσαν τον Δήμαρχο για έλλειψη ενημέρωσης γύρω από το ζήτημα, τονίζοντας πως το δημοτικό συμβούλιο ήταν αυτό που είχε την αρμοδιότητα να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τη δημόσια διαβούλευση και όχι ο Δήμαρχος, αυτοβούλως. Γαβριήλ Αραμπατζής, Στάθης Ψυρρόπουλος, Τάσος Ευσταθίου, Τασία Τσατσούλη και Δημήτρης Ασβεστάς «σήκωσαν το γάντι» στον Δήμαρχο, εγκαλώντας τον για έλλειψη ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου και για αυτόνομες ενέργειες «που εκπροσωπούν τη διοίκηση και όχι το δημοτικό συμβούλιο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Υψηλοί Τόνοι Και Ηχηρό Όχι Στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα της ενδεχόμενης χωροθέτησης διαδημοτικού κοιμητηρίου Αλίμου-Ηλιούπολης. Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπέλυσε πυρά κατά του Δημάρχου για το γεγονός ότι δεν συμπεριέλαβε στο κείμενο της διαβούλευσης που κατέθεσε ο Δήμος την άποψη του σώματος αλλά και του συντονιστή της νομικής υπηρεσίας κατά της χωροθέτησης κοιμητηρίου στην περιοχή του ΚΥΤ.

Ήδη από τα τέλη Ιουλίου, ο έγκριτος νομικός και συντονιστής της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, είχε εκφράσει με επιστολή του προς τον δήμαρχο την αντίθεση του για τη χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου στην τοποθεσία που σήμερα βρίσκεται το ΚΥΤ, γνώμη την οποία φαίνεται να ενστερνίζεται σύσσωμη η αντιπολίτευσης.

Η αντιπαράθεση χτύπησε κόκκινο μεταξύ Γαβριήλ Αραμπατζή και Γιώργου Χατζηδάκη, με όλες τις παρατάξεις να απαιτούν την υιοθέτηση από πλευράς του δήμου της άποψης κατά του διαδημοτικού κοιμητηρίου, με τον Στάθη Ψυρρόπουλο μάλιστα να ζητά πρώτος και με επιτακτικό τρόπο να συμπεριληφθεί η εν λόγω θέση στο κείμενο της “τεχνικής διαβούλευσης” η οποία θα αφορά μόνο τους φορείς του δημοσίου και η οποία θα ολοκληρωθεί εντός Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος, μετά τις πιέσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης πρότεινε τη διεξαγωγή έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο ο συντονιστής της νομικής υπηρεσίας θα αναλύσει στο σώμα το περιεχόμενο της νομικής του εισήγησης, ώστε το σώμα να αποφασίσει για το κείμενο που πρέπει να καταθέσει ο Δήμος Ηλιούπολης στη διαβούλευση επάνω στο ζήτημα του κοιμητηρίου. Mετά από ψηφοφορία, το σώμα αποφάσισε την ενσωμάτωση της «γνωμοδότησης Καραβέλου» στην τεχνική διαβούλευση, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως οι θέσεις του κειμένου δεσμεύουν επίσημα τον Δήμο Ηλιούπολης. Υπενθυμίζεται πως η γνωμοδότηση του κ. Καραβέλου χαρακτήριζε ως «ανεπίτρεπτη» την χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου στην έκταση του ΚΥΤ.

Το ζήτημα του διαδημοτικού κοιμητηρίου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην πόλη, με τη διοίκηση να δέχεται διαρκώς πυρά για την πρόθεση της να χωροθετήσει κοιμητήριο σε συνεργασία με τον Άλιμο σε μία έκταση η οποία ανήκει στον ΑΔΜΗΕ. Ο ΑΔΜΗΕ με τη σειρά του έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως η παραχώρηση έκτασης για χωροθέτηση κοιμητηρίου απαιτεί άνευ όρων αναβάθμιση του ΚΥΤ.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ