Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Πολιτική Αντιπαράθεση Στο Δημοτικό Συμβούλιο Για Τα Tablet Σε Μαθητές

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Πολιτική Αντιπαράθεση Στο Δημοτικό Συμβούλιο Για Τα Tablet Σε Μαθητές

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης με αφορμή τα κριτήρια διανομής tablet σε συγκεκριμένους μαθητές σχολείων της πόλης.

Εδώ και αρκετές ημέρες το ζήτημα μονοπωλεί το ενδιαφέρον, με πληθώρα θεσμικών φορέων της σχολικής κοινότητας να εκδίδει ανακοινώσεις που ζητούν απαντήσεις για τα κριτήρια διανομής tablet και τον τρόπο τον οποίο ο Δήμος προμηθεύτηκε τις εν λόγω συσκευές. Σχολεία, σύλλογοι γονέων, σύλλογοι καθηγητών και γονείς ζητούν απαντήσεις σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των μαθητών στους οποίους χορηγήθηκαν tablet.

Μάλιστα, μετά από σωρεία ανακοινώσεων, η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, εκπροσωπώντας τον Δήμο έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στην κυβέρνηση. Η κ. Αγγελή με ανακοίνωση της ψέγει όσους κατηγορούν τη δημοτική αρχή για αδιαφανείς διαδικασίες, αναφέροντας: «Όσοι βλέπουν στις ενέργειες του Δήμου αδιαφανείς μεθοδεύσεις και προθέσεις ρουσφετιού ή εξυπηρετούν αντιπολιτευτικές μεθοδεύσεις και προσωπικούς σχεδιασμούς ας ξανασκεφτούν, ας δουν την πραγματικότητα και ας αναζητήσουν τους ενόχους αλλού. Όσοι ηθελημένα δοκιμάζουν να παραπληροφορήσουν την τοπική κοινωνία με κροκοδείλια δάκρυα για την «αναλγησία ή την κακή διαχείριση» του Δήμου «ζητώντας» τάμπλετ αντί χριστουγεννιάτικου στολισμού κλπ, ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια…».

Το θέμα ήρθε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο δημοτικό συμβούλιο με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και διευθυντή του 4ου Λυκείου κ. Χρυσουλάκη να κάνει λόγο για προχειρότητα και για αδιανόητη  διαδικασία, τονίζοντας: «Κατανοώ τις καλές προθέσεις της δημοτικής αρχής, ωστόσο ο Δήμος όφειλε να ρωτήσει πρώτα τους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τα ζητήματα των σχολειων τους». Μάλιστα ο κ. Χρυσουλάκης με αφορμή τα όσα είπε κ. Αγγελή έκανε λόγο για απαράδεκτη ανακοίνωση.

Τι Είπε Ο Δήμαρχος Για Το Ζήτημα

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, πριν λίγες εβδομάδες έφτασαν στο γραφείο του αιτήματα από διευθυντές και γονείς μαθητών οι οποίοι ζητούσαν tablet. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο λήφθηκε απόφαση για κάλυψη των αναγκών των συγκεκριμένων αναγκών, με βάση κοινωνικά κριτήρια, έπειτα από τους ίδιους τους διευθυντές. Μέχρι στιγμής, η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή έχει παραδώσει σε διευθυντές σχολείων 25 tablet, ενώ η δευτεροβάθμια άλλα 17. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, οι δαπάνες έγιναν με έξοδα των σχολικών επιτροπών, ενώ θα δοθούν λίγες ακόμα συσκευές, λόγω των περιορισμένων πόρων. «Κάναμε τα αδύνατα δυνατά να δώσουμε tablets σε παιδιά που το είχαν τεράστια ανάγκη και αντί να πείτε μπράβο μας κατηγορείτε», ανέφερε ο Δήμαρχος στην εισήγηση του, συμπληρώνοντας: «Ο δήμος έβαλε το χέρι στην τσέπη αντικαθιστώντας το κράτος και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε παιδιά που το είχαν πραγματικά ανάγκη».

Έντονες Αντιδράσεις Από Την Αντιπολίτευση

Μομφές ως προς την διαδικασία εξαπέλυσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, βομβαρδίζοντας με ερωτήσεις στελέχη της δημοτικής αρχής και ζητώντας απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία και στους χειρισμούς του ζητήματος. Κοινός τόπος των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ήταν να γνωστοποιηθούν τα κριτήρια επιλογής και η διανομή να γίνει έπειτα από συνεννόηση των σχολικών επιτροπών με τους διευθυντές των σχολείων, με τους κ. Ευσταθίου και Κουρή να ζητούν την πλήρη καταγραφή των αναγκών προκειμένου το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει και να εξετάσει το ενδεχόμενα να προβεί οργανωμένα σε προμήθεια tablet.

Mάλιστα ο κ. Αραμπατζής πρότεινε τα κονδύλια ύψους 74.000 ευρώ για τον στολισμό της πόλης να διατεθούν για την χορήγηση tablet σε μαθητές της πόλης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ