Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αντιπαράθεση Για Τη Διανομή Tablet Σε Μαθητές Από Τον Δήμο Ηλιούπολης – Αντιδράσεις Από Γονείς

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αντιπαράθεση Για Τη Διανομή Tablet Σε Μαθητές Από Τον Δήμο Ηλιούπολης – Αντιδράσεις Από Γονείς

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει με αφορμή το ζήτημα της διανομής tablet από τον Δήμο Ηλιούπολης σε μαθητές των σχολείων της πόλης.

Με χθεσινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος προανήγγειλε τη διανομή tablet σε μαθητές σχολείων της πόλης, έπειτα από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία του διευθυντή του 4ου Λυκείου Ηλιούπολης και ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Φώτη Χρυσουλάκη, αλλά και άλλων διευθυντών σχολείων, ο Δήμος ουδέποτε τους ενημερώσε, αλλά αντίθετα μοιράζει tablets -μέσω της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής- σε περιορισμένο αριθμό μαθητών και εκπαιδευτικών με κριτήρια που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Μάλιστα, στη συνεδρίαση της επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2020, η πρόεδρος διαβεβαίωνε μέλη της επιτροπής πως ο Δήμος και η επιτροπή δεν έχουν ούτε ένα tablet προς διάθεση. Λίγες ημέρες αργότερα, έγινε γνωστό πως έχει ξεκινήσει η διανομή σε επιλεγμένους μαθητές, χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της επιτροπές και οι διευθυντές των σχολείων.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και στις τάξεις των γονέων, ενώ αρκετές παρατάξεις αναμένεται να ζητήσουν εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή για το ζήτημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η Ανακοίνωση Του Φώτη Χρυσουλάκη

Δηκτικό ήταν το ύφος της ανακοίνωσης του δημοτικού συμβούλου κ. Χρυσουλάκη, ο οποίος χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της κίνησης «Δημιουργία & Αλληλεγγύη Ηλιούπολης», ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρει τα εξής:

«Η Α/θμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ηλιούπολης, αποφάσισε από μόνη της να μοιράσει tablets σε ορισμένους μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς, με απευθείας ιδιωτικές συνεννοήσεις και χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση των σχολικών μονάδων. Υπήρξε κάποια επίσημη καταγραφή, αξιολόγηση αναγκών, κάποια διαμόρφωση κριτηρίων, από τις σχολικές μονάδες; Η Σχολική Επιτροπή δεν όφειλε να ενημερώσει για την διανομή αυτών των συσκευών, τα σχολεία και τους Διευθυντές; Δεν θα έπρεπε να δηλωθούν και να καταγραφούν όλα αυτά από τις σχολικές μονάδες; Τι είναι η σχολική επιτροπή του Δήμου, μαγαζάκι λιανικής που εξυπηρετεί σχέσεις ιδιωτών πελατών; Ζητούμε άμεσα από τους αρμόδιους και την Δημοτική αρχή να υπάρξει ενημέρωση, να τηρηθούν όλες οι νόμιμα προβλεπόμενες διαδικασίες με διαφάνεια και να δοθούν εξηγήσεις για αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο διαχείρισης ενός τόσο σοβαρού ζητήματος».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ