Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Ποιοι Ορίστηκαν Στα ΔΣ Των Σχολικών Επιτροπών (ΛΙΣΤΑ)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Ποιοι Ορίστηκαν Στα ΔΣ Των Σχολικών Επιτροπών (ΛΙΣΤΑ)

Και επίσημα συγκροτήθηκαν τα διοικητικά συμβούλια των σχολικών επιτροπών στον Δήμο Ηλιούπολης, με τις δημοτικές παρατάξεις να ανακοινώνουν τους εκπροσώπους τους.

Οι σχολικές επιτροπές (πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια) είναι υπεύθυνες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων στην πόλη. Η διοίκησή τους ασκείται από το προεδρείο (πρόεδρο & αντιπρόεδρο) σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ενώ η κάθε επιτροπή αποτελείται από 15 μέλη στο διοικητικό της συμβούλιο. Την πλειοψηφία έχει η παράταξη του Δημάρχου (9 μέλη) ενώ από 1 μέλος διαθέτουν η δεύτερη και η τρίτη παράταξη αντίστοιχα, με τη σειρά εκλογής τους. Στα συμβούλια συμμετέχουν επίσης διευθυντές σχολείων καθώς και εκπρόσωπος της ένωσης των συλλόγων γονέων της πόλης.

Με βάση τα παραπάνω οι συνθέσεις των δύο επιτροπών έχουν ως εξής:

Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή

  • Πρόεδρος: Νατάσα Μπογιώκα
  • Αντιπρόεδρος: Ελένη Πάλλα
  • Μέλη: Τσίγκρου Αναστασία, Ασβεστάς Φώτιος, Μπαροτσάκη Δέσποινα, Βραχνός Νικόλαος, Καγιά Αναστασία, Κούβελας Πέτρος, Τσιάπα Μαρία, Αγγελή Μαρία, Τούπαλας Αθανάσιος, Αρβανίτη Αναστασία (Δ/ντρια 15ου δημ.σχολ.), Μπαλινάκου Παναγιώτα (Δ/ντρια 1ου δημ. Σχολ.), Μπαλάσκας Ευάγγελος (Ένωση γονέων), Πήττα Αγγελική (Πρ/νη 24ου νηπιαγωγείου).

Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή

  • Πρόεδρος: Κρέτσης Δημήτριος
  • Αντιπρόεδρος: Βασιλείου Βλάσσης
  • Μέλη: Γαλάντη Αργυρώ, Καρράς Ιωάννης, Παπαδόπουλος Κων/νος, Λύτρα Έλλη, Hλιακοπούλου Βασιλική, Τζαμάκος Αθανάσιος, Τσιρούκη Γεωργία, Σκλαβενίτη Ιωάννα, Βουλιστής Νικόλαος, Μπακογιάννης Ιωάννης (Δ/ντής 1ου ΓΕΛ), Κατσαρού Όλγα (Δ/ντρια 4ου γυμνασίου), Δελή Αικατερίνη (Ένωση γονέων), Μιμηγιάννης Παναγιώτης (εκπ/πος 15μελούς).

Στις συνεδριάσεις των επιτροπών έχουν δικαίωμα συμμετοχής και παρέμβασης και όσες παρατάξεις δεν εκλέγουν τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη, χωρίς ωστόσο να έχουν το δικαίωμα ψήφου. Σημειώνεται, επίσης, πως οι σχολικές επιτροπές, εντός του έτους θα καταργηθούν, καθώς σύμφωνα με τον νόμο 5056/2023 θα συγχωνευθούν στον οργανισμό του Δήμου, όπως συνέβη με το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, τον ΠΑΟΔΗΛ και το ΚΑΦΑΔΗΛ.

Μπορείτε να δείτε τις πλήρεις συνθέσεις των δύο ΔΣ, μαζί με τα αναπληρωματικα μέλη, εδώ και εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ