Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ποιοι Αναλαμβάνουν Αντιδήμαρχοι Στη Νέα Διοίκηση Του Δήμου Ηλιούπολης – Τα Βιογραφικά Τους

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ποιοι Αναλαμβάνουν Αντιδήμαρχοι Στη Νέα Διοίκηση Του Δήμου Ηλιούπολης – Τα Βιογραφικά Τους

Εξελίξεις για το ζήτημα της στελέχωσης της νέας δημοτικής αρχής στην Ηλιούπολη φαίνεται πως υπάρχουν τα τελευταία 24ωρα, με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Στάθη Ψυρρόπουλο να προχωρά σε εσωτερικές ανακοινώσεις στη δημοτική του ομάδα για την ανάθεση των αντιδημαρχιών.

Με βάση τη νομοθεσία και τα στοιχεία της πρόσφατης απογραφής πληθυσμού, η νέα διοίκηση του Δήμου θα έχει 6 έμμισθους αντιδημάρχους, με τον νόμο να δίνει το δικαίωμα προσαύξησης των θέσεων κατά 1/3, οι οποίες ωστόσο θα είναι άμισθες. Έτσι, οι αντιδήμαρχοι μπορεί να είναι έως 8 (6 έμμισθοι, 2 άμισθοι), ενώ η επικείμενη συγχώνευση των νομικών προσώπων (ΠΑΟΔΗΛ & ΚΑΦΑΔΗΛ) στον οργανισμό του Δήμου, δίνει τη δυνατότητα για άλλες 2 αντιδημαρχίες. Έτσι, σύμφωνα με τα σενάρια, το τελικό διοικητικό σχήμα του Δήμου δύναται να αποτελείται από 10 αντιδημάρχους, εκ των οποίων 8 έμμισθοι και 2 άμισθοι.

Τονίζεται πως η νέα δημοτική αρχή θα ορκιστεί στο τέλος του 2023 και θα αναλάβει καθήκοντα από 2/1/2024.

Ποιοι Θα Αναλάβουν Θέσεις

Το ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει το ilioupolinews πριν λίγες εβδομάδες επιβεβαιώνεται σε μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αξιοποίηση του Γιάννη Πούλου στο πόστο της αντιδημαρχίας κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ ο Γιώργος Βενετσανόπουλος θα είναι αντιδήμαρχος πρασίνου. Την ευθύνη των οικονομικών αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κομνηνός, ενώ την αντιδημαρχία πολιτισμού και αθλητισμού αναλαμβάνει ο Γιάννης Γρηγορέας, μετά και την επικείμενη ενσωμάτωση του αθλητικού οργανισμού (ΠΑΟΔΗΛ) στον Δήμο. Ο κ. Χρήστος Καλαρρύτης φημολογείται πως θα αναλάβει την ευθύνη της δημοτικής αστυνομίας και της πολιτικής προστασίας.

Θέσεις αντιδημάρχων φαίνεται πως θα αναλάβουν επίσης η Έλενα Καπίρη, ο Νίκος Καραβαγγέλης και ο Κάρολος Ιταλός, με τον κ. Καραβαγγέλη να οδεύει προς το «γκαράζ» έχοντας την ευθύνη της καθαριότητας, την κ. Καπίρη να αναλαμβάνει την παιδεία και τον κ. Ιταλό την αντιδημαρχία των τεχνικών υπηρεσιών. Ωστόσο για τις συγκεκριμένες 3 θέσεις, τα πρόσωπα δεν έχουν «κλειδώσει», καθώς πιθανολογείται πως ενδεχομένως να υπάρξουν ανακατατάξεις και «καραμπόλες» τα επόμενα 24ωρα.

Για τις δύο θέσεις αντιδημάρχων που μένουν κενές δεν υπάρχει -προς το παρόν- κάποια πληροφορία, ωστόσο φημολογείται πως ο κ. Ψυρρόπουλος θέλει να δημιουργήσει μια «αναπτυξιακή» αντιδημαρχία, η οποία να έχει την ευθύνη την προσέλκυσης χρηματοδοτήσεων για έργα στον Δήμο. Τέλος, δεν αποκλείεται ο ίδιος ο κ. νεοεκλεγείς δήμαρχος να αναλάβει προσωπικά κάποιο χαρτοφυλάκιο αντιδημάρχου, δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένο τομέα.

Τα Βιογραφικά Των Αντιδημάρχων

Γιάννης Γρηγορέας

Είναι γέννημα-θρέμα Ηλιουπολίτης και εργάζεται ως καθηγητής φυσικής Αγωγής και Προπονητής Πυγμαχίας Α’. Είναι Βαλκανιονίκης στην πυγμαχία, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος και αντιπρόεδρος του αθλητικού οργανισμού (ΠΑΟΔΗΛ) επί θητείας Βασίλη Βαλασόπουλου (2011-2019). Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος από το 2014 και διατηρεί δική του επιχείρηση στην Ηλιούπολη.

Έλενα Καπίρη

Είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤΕΙ Αθηνών με ειδικότητα στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Εργάζεται ως Διοικητικός Σύμβουλος στο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων (ΕΕΔΕΓΕ) και έχει πολυετή εμπειρία στη Διαχείριση και Υλοποίηση Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων.

Κατά τη θητεία του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου (2011-2019) διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Αγωγής Φροντίδας και Αλληλεγγύης, Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμων Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού.

Χρήστος Καλαρρύτης

Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος από το 2010. Όπως δηλώνει «Έχει αφιερώσει όλο το έργο του στην επικοινωνία με τους συμπολίτες του και στην επίλυση των καθημερινών τους προβλημάτων». Στο παρελθόν έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος πρασίνου,  πόλης και ποιότητας ζωής, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, στη διοίκηση του Βασίλη Βαλασόπουλου (2011-2019).

Γιάννης Πούλος

Ζει στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης από το 1970. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 1988. Εργάζεται στην Αγία Μαρίνα ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1990.

Έως τον Ιούνιο του 2023 ήταν αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης και εξυπηρέτησης του δημότη στη διοίκηση του νυν Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη. Είναι ιδρυτικό μέλος του ΕΝΑΚ (Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης).

Δημήτρης Κομνηνός

Ο Δημήτρης Κομνηνός, είναι 29 ετών. Είναι Σύμβουλος Αναπτυξιακών Έργων και συνεργάζεται με Δήμους και γενικότερα δημόσιους φορείς από όλη την Ευρώπη. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται ως Project Manager σε αναπτυξιακά έργα που χρηματοδοτούνται απευθείας από την Ε.Ε. Μιλάει 4 γλώσσες και έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και το Διεθνές Δίκαιο.

Νίκος Καραβαγγέλης

Είναι απόστρατος αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας και υπηρέτησε σε επιχειρησιακές, αλλά και σε επιτελικές θέσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας. Έλαβε διάφορες εξειδικεύσεις ως τεχνικός και παρακολούθησε μετεκπαιδεύσεις, διάφορα σχολεία της ΠΑ και επιμορφωτικά σεμινάρια. Μετά την αποστρατεία Του έλαβε την πιστοποίηση προσωπικού παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για 4 χρόνια. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Γιώργος Βενετσανόπουλος

ΓεννήθηκΕ στις 22/2/1976 και μεγάλωσε Ηλιούπολη και συγκεκριμένα στη περιοχή του προφήτη Ηλία. Είναι πτυχιούχος στο κλάδο τον εφαρμοσμένων τεχνών με ειδίκευση στη Γραφιστική και μιλαει την Αγγλική γλώσσα. Εδώ και 10 χρόνια εργάζεται στη μεγαλύτερη εταιρία στην Ελλάδα Κατασκευής και Συντηρήσεις γηπέδων ποδοσφαίρου και γενικά έργα πρασίνου (δημόσια έργα – κλαδέματα).Έχω εργαστεί επίσης στο κλάδο τον εφαρμοσμένων τεχνών σαν γραφίστας και για πάνω από 17χρονια στο χώρο της εστίασης ως μάνατζερ-μετρ.

Έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής και αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Γ.Σ Ηλιούπολης.

Κάρολος Ιταλός

O Kάρολος Ιταλός εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του Οκτωβρίου. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στην εταιρεία AVRAMAR, που αποτελεί την κορυφαία εταιρεία στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών. Στο παρεθλόν έχει υπάρξει υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Franchise στην αλυσίδα εστίασης «Γρηγόρης», International Business Developer στην εταιρεία Biofresh Europe GmbH και Key Account Manager στην «Δέλτα». Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
_______

* Σε περίπτωση ανακατατάξεων στις θέσεις των αντιδημάρχων, το κείμενο θα ανανεωθεί και θα τροποποιηθεί

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ποιοι Αναλαμβάνουν Αντιδήμαρχοι Στη Νέα Διοίκηση Του Δήμου Ηλιούπολης – Τα Βιογραφικά Τους
  1. Ο/Η Σπύρος λέει:

    Τα βιογραφικά είναι κενά χαρτιά, απο το αποτέλεσμα θα κριθούν όλοι!!!!
    Από τον Δήμαρχο μέχρι τον τελευταίο Δ. Σύμβουλο!!!!
    Απλά περιμένουμε!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ