Facebook Pixel

Δημοτικα

Ηλιούπολη: Τα Σενάρια & Τα Ονόματα Για Τη Στελέχωση Της Νέας Δημοτικής Αρχής

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Τα Σενάρια & Τα Ονόματα Για Τη Στελέχωση Της Νέας Δημοτικής Αρχής

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές ανήκουν στην ιστορία και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής στην Ηλιούπολη, η οποία προετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα για την ανάληψη του τιμονιού του Δήμου.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Στάθης Ψυρρόπουλος, σύμφωνα με τα όσα επικοινωνούν άνθρωποι του κύκλου του, έχει ήδη κάνει επαφές και έχει στο μυαλό του τον στενό πυρήνα των ανθρώπων που θα «τρέξουν» τον Δήμο, επιλέγοντας ανθρώπους με γνώση στο εκάστοτε γνωστικό αντικείμενο, προκειμένου να υπάρχει τεχνοκρατική αντίληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο ίδιος ο κ. Ψυρρόπουλος, παράλληλα, έχει επιδοθεί σε σερί μετεκλογικών επισκέψεων στις συνοικίες της πόλης, επιβεβαιώνοντας την προεκλογική του δέσμευση για διαρκή παρουσία στις γειτονίες, καταγράφοντας τα προβλήματα των περιοχών και των κατοίκων, σε κατ ιδίαν συναντήσεις.

Ποιοι Φημολογείται Πως Θα Αναλάβουν Θέσεις Στη Διοίκηση

Για την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες προορίζεται η κ. Δήμητρα Κορμά, μια έμπειρη αυτοδιοικητικός που χαίρει του σεβασμού όλων των παρατάξεων και η οποία έχει το «θεσμικό βάρος» να ανταποκριθεί στα δύσκολα καθήκοντα της προέδρου.

Για τα ζητήματα της καθημερινότητας, φαίνεται πως υπάρχει σκέψη για τη δημιουργία μιας «Υπεραντιδημαρχίας», η οποία θα περιλαμβάνει την καθαριότητα, τη διαχείριση των ζητημάτων της καθημερινότητας και τη δημοτική αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη συγκεκριμένη θέση αντιδημάρχου θα αναλάβει ο κ. Χρήστος Καλαρρύτης, ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο ως στενός συνεργάτης του πρώην Δημάρχου κ. Βαλασόπουλου.

Ξεχωριστή αντιδημαρχία, γεγονός που σηματοδοτεί και την ειδική μέριμνα για το συγκεκριμένο τομέα θα αποτελεί το πράσινο, με επικρατέστερο τον κ. Γιώργο Βενετσανόπουλο, ο οποίος έχει τεχνική γνώση του αντικειμένου λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης.Στη συγκεκριμένη αντιδημαρχία ενδέχεται να ενταχθούν και ζητήματα ανακύκλωσης, με τον κ. Λευτέρη Κόντη να ενδέχεται να έχει συμβουλευτικό ρόλο.

Δύο ονόματα ακούγονται για τα χαρτοφυλάκια των οικονομικών και της «ανάπτυξης & προγραμματισμού». Συγκεκριμένα, για τις δύο θέσεις ακούγονται τα ονόματα των κ. Δημήτρη Κομνηνού και Γιάννη Ακρίβου, με ιδιαίτερο βάρος να δίνεται στη δεύτερη αντιδημαρχία, η οποία θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες και με κύριο τομέα ευθύνης την προσέλκυση χρηματοδοτήσεων για την εκπόνηση αναπτυξιακών έργων στην πόλη. Οι δύο προαναφερθέντες αιρετοί φαίνεται πως θα στελεχώσουν τις δύο συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τελική απόφαση.

Το χαρτοφυλάκιο των κοινωνικών υπηρεσιών φαίνεται πως θα αναλάβει ο κ. Γιάννης Πούλος, ο οποίος φημολογείται θα εκτελεί και χρέη αναπληρωτή Δημάρχου. Βέβαια, υπάρχει και ένα δεύτερο σενάριο που θέλει τον κ. Πούλο να προΐσταται της αντιδημαρχίας «Εξυπηρέτησης του Δημότη», στα πρότυπα της θέσης που είχε στη διοίκηση Χατζηδάκη, ωστόσο είναι άγνωστες οι προθέσεις το νεοεκλεγέντος Δημάρχου επί του συγκεκριμένου. Στην περίπτωση που επαληθευτεί το 2ο σενάριο, τότε για το χαρτοφυλάκιο της κοινωνικής προστασίας επικρατέστεροι είναι ο κ. Λαμπρόπουλος και η κ. Κοντονίκα. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πούλος φαίνεται πως θα είναι το No2 στη διοίκηση, όπως διαδίδεται από ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Για το «καυτό» χαρτοφυλάκιο της Παιδείας φαίνεται πως προορίζεται η κ. Έλενα Καπίρη, η οποία έχει σχεδόν 10 ετή εμπειρία από τη συμμετοχή της ως αιρετή στη διοίκηση Βαλασόπουλου. Η συγκεκριμένη θέση θα έχει αρκετές προκλήσεις σε αυτή τη δημοτική περίοδο, καθώς η νέα δημοτική αρχή θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της συγχώνευσης των δύο σχολικών επιτροπών στον οργανισμό του Δήμου. Για τη συγκεκριμένη θέση έχει ακουστεί και το όνομα της κ. Βλάχου.

Το χαρτοφυλάκιο του πολιτισμού και του αθλητισμού φαίνεται πως θα αναλάβει ο κ. Γιάννης Γρηγορέας, ο οποίος έχει επίσης μεγάλη πείρα ως μέλος της διοίκησης Βαλασόπουλου, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν ο ΠΑΟΔΗΛ θα παραμείνει αυτόνομη οντότητα ή εάν θα ενσωματωθεί στον οργανισμό του Δήμου, με τη δημιουργία νέας αντιδημαρχίας.

Για νευραλγικό πόστο του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών ακούγεται το όνομα του κ. Νίκου Καραβαγγέλη, ο οποίος είναι νεοκλεγείς, ωστόσο είναι γνώστης των διαδικασιών και της γραφειοκρατίας, χωρίς ωστόσο η θέση να έχει «κλειδώσει». Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συμβολή του κ. Παπαγεωργίου στον συγκεκριμένο τομέα, ο οποίος αναμένεται να λάβει θέση ειδικού συμβούλου (μιας και δεν έχει εκλεγεί), καθώς έχει πολυετή εμπειρία από τη συνεργασία του με τον κ. Βαλασόπουλο.

Για τη σημαντική θέση του Γ.Γ του Δήμου, η φημολογία είναι έντονη, καθώς υπάρχουν «φωνές» που θέλουν τον επικεφαλής του ΕΝΑΚ κ. Δημήτρη Πανταζόπουλο να αναλαμβάνει το πόστο. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ακουστεί και άλλα ονόματα, όπως αυτό του κ. Παρασκευά Γιαννόπουλου, και του Γαβριήλ Αραμπατζή, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχουν πολλές πιθανότητες.

Τέλος, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους τομείς της διαχείρισης των αδέσποτων, της πολιτικής προστασίας και της ψηφιακής διακυβέρνησης, τομείς οι οποίοι πιθανολογείται πως θα μπουν είτε ως πρόσθετες αρμοδιότητες σε αντιδημαρχίες, είτε θα δοθούν ως αποκλειστική αρμοδιότητα σε άμισθους και έμμισθους ειδικούς συνεργάτες του νέου Δημάρχου και εντεταλμένους συμβούλους. Εάν δεν ευοδωθεί το σενάριο της αντιδημάρχίας που αναφέρθηκε παραπάνω, φημολογείται πως ο κ. Λαμπρόπουλος θα λάβει ειδικό χαρτοφυλάκιο με στόχο αναβάθμιση των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας του Δήμου.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως παράλληλα με τις αντιδημαρχίες, ο κ. Ψυρρόπουλος θα έχει ειδικούς συμβούλους ανά τομέα, προκειμένου να υπάρχει επιστημονική κατάρτιση και υποστήριξη του έργου των αιρετών.

Παρά τη φημολογία που διακινείται από το εσωτερικό της παράταξης, ο κ. Ψυρρόπουλος επιμένει να τονίζει σε όλους τους τόνους- τόσο δημόσια όσο και σε συζητήσεις με συνεργάτες του- πως «προτεραιότητα δεν έχουν οι θέσεις, αλλά η καταγραφή και η αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ