Facebook Pixel

Δημοτικα

Παρέμβαση Με Προτάσεις Για Το Κυκλοφοριακό Στην Ηλιούπολη Από Τη Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Παρέμβαση Με Προτάσεις Για Το Κυκλοφοριακό Στην Ηλιούπολη Από Τη Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη»

Μια σειρά από προτάσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ηλιούπολη παρουσιάζει η δημοτική κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη».

Αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκε η πρόσφατη συνέντευξη τύπου του εμπορικού συλλόγου Ηλιούπολης καθώς και η επίθεση σε βάρος του προέδρου του, ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει παράνομη στάθμευση δίκυκλου στην κεντρική πλατεία. Η καταδίκη του συμβάντος από την παράταξη του Θοδωρή Παπαδάτου υπήρξε άμεση, ενώ τόσο ό ίδιος όσο και η παράταξη του, θεσμικά, προχώρησαν σε μια σειρά δημόσιων προτάσεων για την άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη.

Ανάγκη Για Νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη

Η παράταξη της αριστεράς στην Ηλιούπολη, στην ανακοίνωση της επισημαίνει την έλλειψη επικαιροποιημένης κυκλοφοριακής μελέτης για την Ηλιούπολη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Ηλιούπολη εξελίσσεται σταδιακά σε βασικό μητροπολιτικό κέντρο της νοτιοανατολικής Αττικής. Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχει ουδεμία επικαιροποιημένη κυκλοφοριακή μελέτη που να λαμβάνει υπόψη αυτόν τον παράγοντα και την παρούσα συγκυρία, και δη τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα». Μάλιστα, η ανακοίνωση ψέγει τη δημοτική αρχή για έλλειψη πρωτοβουλιών στο συγκεκριμένο θέμα αναφέροντας: «Το έργο που έχει να «δείξει» η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι μόνο η «ανάπλαση» και «πεζοδρόμηση» της Λεωφόρου Ειρήνης, εγχείρημα που εγκαταλείφθηκε εντός μίας εβδομάδας λόγω της προχειρότητάς του.

Δημιουργία Ποδηλατόδρομων & Επαναλειτουργία Της Δημοτικής Συγκοινωνίας

Ο κ. Παπαδάτος, επισημαίνει την ανάγκη να στραφεί η πόλη σε μέσα μετακίνησης που είναι πιο φιλικά προς τους κατοίκους και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, θέτει ως άμεση προτεραιότητα τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, ενώ στέκεται και στο ζήτημα της δημοτικής συγκοινωνίας, η οποία τους τελευταίους μήνες υπολειτουργεί. Τέλος, η ανακοίνωση προτείνει την επέκταση του μέτρου των αισθητήρων εντοπισμού παράνομης στάθμευσης, ως ένα μέτρο αποτροπής του κυκλοφοριακού χάους, ειδικά στο κέντρο της πόλης.

Αναδιοργάνωση Της Δημοτικής Αστυνομίας

Στο επίμαχο θέμα της δημοτικής αστυνομίας, ο κ. Παπαδάτος, τόσο στην ανακοίνωση όσο και στην παρέμβαση του στη συνέντευξη τύπου του εμπορικού συλλόγου Ηλιούπολης, αναφέρθηκε στο νέο νομικό και θεσμικό πλαίσιο που ορίζει τις αρμοδιότητες της, αναφέροντας πως ο Δήμος μπορεί να επωφεληθεί από τις νέες διατάξεις και να ενισχύσει το προσωπικό. Σύμφωνα το άρθρο 4 του ν. 5003/2022, σε Δήμους όπως η Ηλιούπολη, οι υπηρεσίες δημοτικής αστυνομίας θα πρέπει να στελεχώνονται από 12 τουλάχιστον άτομα (με προϋποθέσεις για ακόμη περισσότερα), με τον κ. Παπαδάτο να εξαπολύει βολές προς τη διοίκηση του Δήμου αναφέροντας πως «έχει αφήσει παντελώς αναξιοποίητη τη ρύθμιση, μην καν προβαίνοντας στις αναγκαίες ενέργειες για τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης που προβλέπει μόνο 9 οργανικές θέσεις Δημοτικής Αστυνομίας».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ