Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Αντιπαράθεση Για Τη Δημοτική Αστυνομία & Πρωτοβουλίες Για Την Ασφάλεια Στην Πόλη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Αντιπαράθεση Για Τη Δημοτική Αστυνομία & Πρωτοβουλίες Για Την Ασφάλεια Στην Πόλη

Αρκετές ειδήσεις έδωσε η έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο εμπορικός σύλλογος Ηλιούπολης το απόγευμα της Δευτέρας 13/3, με αφορμή την επίθεση στον πρόεδρο του ΕΣΗ Θανάση Μπίρλη.

Στη συνέντευξη τύπου το «παρών» έδωσαν τόσο ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης, όσο και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Στάθης Ψυρρόπουλος, Τάσος Ευσταθίου, Γαβριήλ Αραμπατζής, Δημήτρης Ευαγγέλου και Θοδωρής Παπαδάτος, οι οποίοι τοποθετήθηκαν τόσο για το περιστατικό, όσο και για το ζήτημα της ασφάλειας και της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, ευρύτερα. Στη συζήτηση, εκ μέρους της λαϊκής συσπείρωσης Ηλιούπολης συμμετείχαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κούλια και Χιωτέλης, οι οποίοι καταδίκασαν την επίθεση στον κ. Μπίρλη.

«Η Δημοτική Αστυνομία Παράγει Έργο»

Στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη τύπου, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο ευρύτερο ζήτημα της παράνομης στάθμευσης στην πόλη, με αφορμή το θλιβερό περιστατικό. Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο της δημοτικής αστυνομίας, τονίζοντας οτι η σημερινή διοίκηση έχει αναβαθμίσει τον ρόλο της και έχει πετύχει σημαντικές επιδόσεις. Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης, οι έλεγχοι και οι βεβαιώσεις για παράνομο παρκάρισμα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ -σε αντίθεση με άλλες διοικήσεις- η παρούσα δείχνει μηδενική ανοχή σε αυθαίρετες σταθμεύσεις, τονίζοντας πως υπάρχει πολιτική εντολή να μην σβήνεται καμία κλήση.

Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε επίσης και στο μέτρο της τοποθέτησης των αισθητήρων παράνομης στάθμευσης, ενώ έδωσε στη διάθεση των δημοσιογράφων όλα τα στοιχεία του απολογισμού της δημοτικής αστυνομίας για το προηγούμενο έτος. Σε ερώτηση του ilioupolinews.gr για την απουσία χωροθετημένων θέσεων στάθμευσης δικίκλων στην κεντρική πλατεία, ο κ. Δήμαρχος απάντησε πως η δημοτική αρχή δεν δύναται να χωροθετήσει θέσεις στην πλατεία, καθώς κάτι τέτοιο είναι παράνομο.

Αντιπαράθεση Για Την Στελέχωση Της Δημοτικής Αστυνομίας

Έχοντας σχεδόν «κοινή γραμμή» επιχειρημάτων, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ. Δημήτρης Ευαγγέλου και Θοδωρής Παπαδάτος άφησαν αιχμές προς τη δημοτική αρχή για την υποστελέχωση της δημοτικής αστυνομίας, η οποία σήμερα αριθμεί μόλις 9 άτομα προσωπικό, από 26 τα οποία απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών της πόλης. «Ο Δήμος όφειλε να ζητήσει περισσότερους από 1 προσλήψεις στην πρόσφατη προκήρυξη» ανέφερε ο κ. Ευαγγέλου, ο οποίος παρέθεσε μια σειρά από προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος. Από την πλευρά του, ο κ. Δήμαρχος τόνισε πως οι προσλήψεις γίνονται με βάση τις κενές οργανικές θέσεις του Δήμου και άρα δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε περισσότερες προσλήψεις.

Αλλά και οι κ. Αραμπατζής, Ψυρρόπουλος και Ευσταθίου, τόνισαν από την πλευρά τους την ανάγκη να αναβαθμιστεί ο ρόλος της δημοτικής αστυνομίας, ενώ επεσήμαναν την ανάγκη άμεσων μέτρων για την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης από την παράνομη στάθμευση.

Συνάντηση Των Επικεφαλής & Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Μετά από πρόταση του κ. Ευαγγέλου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων θα έχουν την προσεχή Τετάρτη συνάντηση εργασίας με στελέχη του εμπορικού συλλόγου, προκειμένου να συζητηθούν μέτρα και προτάσεις για την άμβλυνση του προβλήματος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα όσα προκύψουν από τη συνάντηση των επικεφαλής θα έρθουν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου το σώμα να αποφασίσει τα τελικά μέτρα που θα εφαρμοστούν.

(Φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ