Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Παρέμβαση Ρουβίκωνα Με Αναφορές Στον Δήμο Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Παρέμβαση Ρουβίκωνα Με Αναφορές Στον Δήμο Ηλιούπολης

Παρέμβαση στην εταιρεία φωτιστικών «Globiled» πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» εκφράζοντας την αντίθεση της στις διαδικασίες που ακολουθούνται για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού σε πολλούς Δήμους της χώρας.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στον ιστότοπό της η συλλογικότητα, παρουσιάζει τη δική της οπτική για την «φάμπριγκα» αναβάθμισης των LED στους Δήμους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ενώ αναφέρεται και στο παράδειγμα της Ηλιούπολης, με δηκτικό σχόλιο για τις επιλογές της δημοτικής αρχής:

«Από την άλλη, η δικομματική έριδα παράγει πολλές φορές κωμικά αποτελέσματα. Στο Δήμο Ηλιούπολης για παράδειγμα, η νέα δημοτική αρχή κατήγγειλε την πρόταση της προηγούμενης, κόστους 3 εκατομμυρίων, και έφερε δικιά της επτά εκατομμυρίων. Η βουλευτής του Σύριζα Ραλία Χρηστίδου βγήκε δημόσια και υπεράσπισε τη σύμβαση των επτά εκατομμυρίων (αφού κάποια μέλη της δημοτικής αρχής πρόσκεινται στον Σύριζα), την ίδια ώρα που άλλα στελέχη και η παράταξη του κόμματος στον Δήμο καταφεύγουν σε προσφυγές ενάντια στη σύμβαση», αναφέρει χαρακτηρστικά η ανακοίνωση.

Η Δημοτική αρχή στην Ηλιούπολη υποστηρίζει το μοντέλο της ΣΕΑ (Σύμβασης Ενεργειακής Αναβάθμισης) για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού με σύγχρονα συστήματα LED, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, λόγω του υψηλού κόστους. Δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν καταθέσει σειρά προσφυγών προς τα αρμόδια όργανα ενώ η δημοτική αρχή, ικανοποιώντας το αίτημα της παράταξης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις» προανήγγειλε νέα, συγκριτική μελέτη, προκειμένου να διαπιστωθεί ο πιο συμφέρον τρόπος για την αναβάθμιση του φωτισμού στην πόλη.

Γενικότερα, το ζήτημα της αναβάθμισης του οδοφωτισμού στην Ηλιούπολη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με τις δημοτικές παρατάξεις να αφήνουν αιχμές σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρηματοδοτικού μοντέλου που επέλεξε η διοίκηση του Δήμου.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την ειδησεογραφία γύρω από το ζήτημα των LED, εδώ.
Διαβάστε την άποψη του Δημάρχου & δημοτικής αρχής, εδώ.
Διαβάστε τις απόψεις της αντιπολίτευσης, εδώ.
Διαβάστε την άποψη του Σωματείου Εργαζομένων, εδώ.
Διαβάστε το ρεπορτάζ από το τι ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, εδώ

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

ΕτικέτεςLED

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ