Facebook Pixel

ΑποψειΣ

Ο Ελέφαντας Στο Δωμάτιο Και Η Κοντή Μνήμη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Γράφει ο Γιάννης Καραμαγκάλης

Ο Ελέφαντας Στο Δωμάτιο Και Η Κοντή Μνήμη

Eίναι γνωστό ότι ως πόλη έχουμε “κοντή μνήμη” για πράγματα που συνέβησαν πριν χρόνια και έχουν ξεχαστεί. Αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ πως αυτή η μνήμη μπορεί να κοντύνει ξαφνικά μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Εξηγούμαι.

Διάβασα με ενδιαφέρον την ανάρτηση του αντιδημάρχου Στασινόπουλου για το καταφύγιο των αδέσποτων στην Ηλιούπολη. Ανάμεσα στα πολλά σωστά που αναφέρει, κάνει λόγο για «φιέστα» του πρωθυπουργού στο καταφύγιο. Και θα αναρωτηθεί κανείς, «μα καλά, αφού επρόκειτο περί επικοινωνιακής φιέστας ο Δήμαρχος τι δουλειά είχε εκεί;».

Γιατί δεν μπορούμε τη μία στιγμή να λέμε πως «ήταν τιμή η επίσκεψη Μητσοτάκη στην πόλη» και ο Δήμαρχος να τον υποδέχεται με φωτογραφίες και χαμόγελα και από την άλλη πως «Ο Μητσοτάκης στήνει φιέστες στην πόλη», εάν θέλουμε να νοούμαστε ως στοιχειωδώς σοβαροί.

Καλή η αντικυβερνητική γυμναστική, αλλά εδώ υπάρχει θέμα. Μέσα σε δύο μήνες, έχουμε δύο γραμμές μέσα στην διοίκηση: Η μία να ευχαριστεί τον πρωθυπουργό για την παρουσία του και η άλλη να τον κατακρίνει για «φιέστες». Αποφασίστε εκεί στο Δημαρχείο τι από τα δύο ισχύει.

Όταν μάλιστα πρόκειται για ένα ζήτημα που χρειάζεται οπωσδήποτε συναίνεση, τότε αυτά τα κομματικά «πυροτεχνήματα» θα πρέπει να λείπουν. Καλά τα κόμματα, οι προσωπικές ατζέντες και ο διακαής πόθος για κομματική ανέλιξη, αλλά όταν πρέπει να λύσεις ένα σημαντικό πρόβλημα της πόλης και χρειάζεσαι διαπαραταξιακή συναίνεση, δεν ρίχνεις κομματικο λάδι στη φωτιά.

Στην πλειονότητα των όσων αναφέρει ο κ. Στασινόπουλος στην ανάρτηση του, έχει απόλυτο δίκιο. Ο ίδιος είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά τα θέματα προστασίας των αδέσποτων. Ωστόσο, το καταφύγιο είναι ένα πρόβλημα που απαιτεί άμεση λύση και καθαρό μυαλό. Και ποτέ οι κομματικές παρωπίδες δεν βοήθησαν να δούμε τον «ελέφαντα στο δωμάτιο». Το έχει αποδείξει η πρόσφατη ιστορία.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ