Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Μαζικό Αίτημα Πολιτών Για Αύξηση Της Ασφάλειας Στο «Χαλικάκι» (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Μαζικό Αίτημα Πολιτών Για Αύξηση Της Ασφάλειας Στο «Χαλικάκι» (ΦΩΤΟ)

Τον έντονο προβληματισμό τους για τα συνεχή περιστατικά παραβατικότητας και ένοπλων ληστειών στο πάρκο «Χαλικάκι» εξέφρασαν περίπου 60 περίοικοι και κάτοικοι της περιοχής που συγκεντρώθηκαν στο υπαίθριο αμφιθέατρο του πάρκου.

Στη συγκέντρωση εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια για την αυξανόμενη παραβατικότητα, με τους πολίτες να συζητούν με τους αιρετούς της πόλης για το πρόβλημα και να ζητούν άμεσες λύσεις. «Έχω να κοιμηθώ ήσυχα 2 χρόνια» ήταν η χαρακτηριστική έκφραση πολίτη που πήρε το λόγο και περιέγραψε το πρόβλημα της περιοχής.

xalikaki 3 Ηλιούπολη: Μαζικό Αίτημα Πολιτών Για Αύξηση Της Ασφάλειας Στο «Χαλικάκι» (ΦΩΤΟ)

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί 3 περιστατικά κλοπής και βίας κατά ανηλίκων με την απειλή μαχαιριού, με συμμορίες ανηλίκων να αποσπούν κινητά από ανυποψίαστους μαθητές που βρίσκονται στο σημείο με την παρέα τους. Επίσης, παρατηρούνται σε καθημερινή βάση φθορές στα ελαστικά των αυτοκινήτων γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία και δυσαρέσκεια στους περιοίκους.

Προτάσεις Από Τους Κατοίκους Προς Τους Αιρετούς

Οι πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο, εκτός από τις διαπιστώσεις, έδωσαν και λύσεις προς τους αιρετούς. Πριν και κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης συνέλλεξαν υπογραφές τις οποίες ζήτησαν να παραδοθούν απο κοινού με το δημοτικό συμβούλιο στο αστυνομικό τμήμα, ενώ πρότειναν τον ορισμό δημοτικού φύλακα στο πάρκο κατά τις βραδινές ώρες, τις νυχτερινές περιπολίες από τη δημοτική αστυνομία, καθώς και τη βελτίωση του φωτισμού. Κοινός τόπος ήταν, επίσης, το ζήτημα της υποστελέχωσης του ΑΤ Ηλιούπολης.

xalikaki 6 Ηλιούπολη: Μαζικό Αίτημα Πολιτών Για Αύξηση Της Ασφάλειας Στο «Χαλικάκι» (ΦΩΤΟ)

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Δήμου κ. Βιδάλης και κ. Σεφτελής ενημέρωσαν τους κατοίκους για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει ο Δήμαρχος σε θεσμικό επίπεδο για την αύξηση της ασφάλειας, τονίζοντας ωστόσο πως δεν ειναι στην αρμοδιότητα του Δήμου η αύξηση του προσωπικού στο αστυνομικό τμήμα.

xalikaki 7 Ηλιούπολη: Μαζικό Αίτημα Πολιτών Για Αύξηση Της Ασφάλειας Στο «Χαλικάκι» (ΦΩΤΟ)

Στο σημείο βρέθηκαν εκπρόσωποι από παρατάξεις του Δήμου, όπως ο κ. Στάθης Ψυρρόπουλος, η κ. Χριστίνα Σερέτη και ο κ. Χρήστος Καλαρρύτης από την παράταξη Πρώτα Η Ηλιούπολη, ο κ. Απόστολης Κονδύλης από την παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη», ο κ. Τάσος Ευσταθίου από την παράταξη «Ηλιούπολη, Πάμε Μπροστά» ο κ. Θανάσης Αθανασίου από την παράταξη «Η Πόλη που Θέλω», ο αντιδήμαρχος-επικεφαλής των «Συνεργών», Αποστόλης Στασινόπουλος, η κ. Ζωή Κούλια από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Φώτης Χρυσουλάκης.

xalikaki 4 Ηλιούπολη: Μαζικό Αίτημα Πολιτών Για Αύξηση Της Ασφάλειας Στο «Χαλικάκι» (ΦΩΤΟ)

Με προτροπή του κ. Ψυρρόπουλου, προαναγγέλθηκε διεξαγωγή έκτακτου δημοτικού συμβουλίου αποκλειστικά για το θέμα της ασφάλειας στην πόλη, αίτημα στο οποίο συμφώνησαν οι κάτοικοι και αποδέχτηκε ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Βιδάλης.

xalikaki 8 Ηλιούπολη: Μαζικό Αίτημα Πολιτών Για Αύξηση Της Ασφάλειας Στο «Χαλικάκι» (ΦΩΤΟ)
xalikaki 1 Ηλιούπολη: Μαζικό Αίτημα Πολιτών Για Αύξηση Της Ασφάλειας Στο «Χαλικάκι» (ΦΩΤΟ)

Παράπονα Για Την Απουσία Του Δημάρχου

Αρκετοί κάτοικοι σχολίασαν με προβληματισμό και με δηκτικό τρόπο το γεγονός ότι ο δήμαρχος απουσιάζει από την σημερινή συνάντηση. «Εμείς δεν θέλουμε ανάρτηση στο facebook και φωτογραφίες αιρετών θέλουμε πράξεις από την διοίκηση και πράξεις δε βλέπουμε», Ανέφερε μεταξύ άλλων μία κυρία η οποία κατοικεί δίπλα στο πάρκο χαλικάκι.

Τονίζεται πως ο δήμαρχος βρέθηκε χθες Τρίτη στην περιοχή μαζί με κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ, συζητώντας με κατοίκους για το πρόβλημα της περιοχής και δεσμεύτηκε για άμεσες λύσεις.

Σημείωση: Σε όλες τις φωτογραφίες έχει εφαρμοστεί τεχνική παραποίησης χαρακτηριστικών προσώπου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “Ηλιούπολη: Μαζικό Αίτημα Πολιτών Για Αύξηση Της Ασφάλειας Στο «Χαλικάκι» (ΦΩΤΟ)
  1. Ο/Η ΓΚΟΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ λέει:

    τώρα σας ήρθαν τα γίδια στο μαντρί εμείς γενιθηκαμε εκεί ζούμε στον απενατει δρόμο και ώμος τώρα το θυμηθήκατε όλοι εσείς και ξερετε γιατι απλος γιατη μαζευτηκε περισοτερος κοσμος απο παλια στην καραντηνα εγω εχω να παο απο την μερα που ξεκινησε η καραντηνα [ διλαδη φορατε ολοι μασκα τοσον κερο που πατε ενας χαμος γηνετε απο σκουπιδια καθε προη
    και μένω ακριβός δίπλα όχι πιο πέρα δίπλα να μην αρχίσω και στέλνω εγώ κάθε μέρα τη γίνεται εκεί δεν θα βγει άκρη θα φύγουν όλοι τώρα που άνοιξε θα ξεχυθούν στην θάλασσα οπός και εσείς που τώρα το θυμηθήκατε [ μένω δίπλα ] να αρχίσω να ανεβάζω εικόνες …………..τέλος πάντων δεν βρίσκεις άκρη ούτε με εσάς ούτε με τον δήμο .

  2. Ο/Η Odysseus λέει:

    Δεν σας κάνει εντύπωση ότι πέντε χρόνια περίπου έχουν την πόλη μας στο στόχαστρο οι ληστές και δεν έχει γίνει τίποτα?!
    Άμεση αλλαγή όλου του τοπικού Α.Τ και επάνδρωση με καινούργια άτομα……. Άντε. Τόση σκέψη θέλει?!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ