Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Λουκέτο Στο Καταφύγιο Αδέσποτων Στην Ηλιούπολη – Προθεσμία 2 Μηνών & «Παράθυρο» Νομιμοποίησης

Τι ακριβώς συμβαίνει με το καταφυγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Ηλιούπολης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Λουκέτο Στο Καταφύγιο Αδέσποτων Στην Ηλιούπολη – Προθεσμία 2 Μηνών & «Παράθυρο» Νομιμοποίησης

Προθεσμία δύο μηνών δίνουν στον Δήμο Ηλιούπολης οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να προβεί στην οριστική παύση λειτουργίας του καταφυγιου αδέσποτων ζώων που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του «Γκαράζ».

Η απόφαση ελήφθη από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, η οποία μετά από αυτοψία στο σημείο διαπίστωσε πως το καταφύγιο δεν έχει άδεια λειτουργίας και θα πρέπει να διακόψει οριστικά τη λειτουργία του. Το γεγονός αυτό προκαλεί αρκετούς «πονοκεφάλους» στους αρμόδιους, καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή φιλοξενούνται στο καταφύγιο πολλά αδέσποτα που θα μείνουν χωρίς στέγη.

Τα Θετικά Και Τα «Αγκάθια» Της Έκθεση Αυτοψίας

Η έκθεση αυτοψίας των αρμόδιων αρχών της Περιφέρειας Αττικής διαπίστωσε πως -σε γενικές γραμμές- πληρούνται όλες οι τεχνικές προϋποθέσεις για τη σωστή φιλοξενία των αδέσποτων στο καταφύγιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον νόμο 4711/2020 η εγκατάσταση κρίνεται παράνομη διότι δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας καθώς για τους ακόλουθους λόγους:

  • Βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των εκατό μέτρων από χώρο εργασίας
  • δεν διαθέτει γραφείο διοίκησης και διαχείρισης, αίθουσα προσωπικού, εγκατάσταση παροχής ζεστού ύδατος, αφοδευτήριο, ξεχωριστούς χώρους φιλοξενίας και άσκησης για κάθε σκύλο με ελάχιστες διαστάσεις 2m μήκος επί 2m πλάτος επί 2 m ύψος και ατομικό προαύλιο άσκησης των ζώων».

Τα παραπάνω σημεία που κρίνουν παράνομο το καταφύγιο, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα ζητήματα φιλοζωίας ανήκουν σε μια εξαντλητική λίστα παράλογων γραφειοκρατικών απαιτήσεων που όριζε το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο και οι οποίες θα αρθούν σύντομα με το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες.

Χαρακτηριστικό είναι πως λόγω των παράλογων απαιτήσεων του σημερινού νομικού πλαισίου, απο τα περίπου 300 φιλοζωϊκά σωματεία στην Ελλάδα, μόνο τα 3 έχουν καταφέρει να έχουν νόμιμα καταφύγια, καθώς απαιτούνταν πολύ μεγάλοι πόροι και γραφειοκρατία που δεν μπορούσαν να καλυφθούν από εθελοντές. Μάλιστα τα 3 αδειοδοτημένα λειτουργούν ύστερα από δωρεές χιλιάδων ευρώ από φιλόζωους.

Καθησυχαστικός Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Λόγω Του Νέου Νόμου

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» ο Γιώργος Χατζηδάκης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας πως σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου η εγκατάσταση θα θεωρείται νόμιμη. Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές του ilioupolinews, η δημοτική αρχή καταστρώνει σχέδιο για την αναβάθμιση του καταφυγίου σε συνεργασία με τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, με την οποία έχει συνάψει σύμβαση για την προστασία των αδέσποτων ζώων της πόλης. Άλλωστε ο Δήμαρχος έχει δεσμευτεί στον πρωθυπουργό πως το καταφύγιο της Ηλιούπολης θα φιλοξενήσει αδέσποτα και απο τον Δήμο Αλμυρού, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης του προβλήματος στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως πριν 2 μήνες ο Πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί το καταφύγιο αδέσποτων στην Ηλιούπολη, υιοθετώντας μάλιστα τον γλυκύτατο «peanut» στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ