Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Kωστής Παπαδόπουλος Για Το Διαδημοτικό Κοιμητήριο: «Δεν Θα Περάσει!»

Eπιστολή-απάντηση στα σχέδια για χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρόυ στην πόλη από τον Κωστή Παπαδόπουλο.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Kωστής Παπαδόπουλος Για Το Διαδημοτικό Κοιμητήριο: «Δεν Θα Περάσει!»

Μια εκτενή επιστολή έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Πρώτα Η Ηλιούπολη” Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου Αλίμου για τη χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου στην Ηλιούπολη.

Ο πρώην αντιδήμαρχος στην επιστολή του παρουσιάζει μια σειρά από λόγους για τους οποίους το νέο κοιμητήριο θα είναι – κατά την άποψή του- καταστροφικό για την πόλη, ενώ καταλήγει πως το συγκεκριμένο έργο «δεν θα περάσει», καθώς «ο Δήμος Ηλιούπολης δεν μπορεί να λύνει προβλήματα άλλων δήμων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Μετά από 10 χρόνια μακροχρόνιας πορείας ως Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης χάρη στην εμπιστοσύνη σας ενημερώθηκα μόλις χθες μέσω μάλιστα τηλεδιάσκεψης για μία απαράδεκτη επιστολή του Δημάρχου Αλίμου κ. Κονδύλη με την συναίνεση του Δημάρχου της πόλης μας κ. Χατζηδάκη και θεωρώ απόλυτη υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω! 

Σύμφωνα με αυτήν ο Δήμαρχος του Αλίμου κ. Κονδύλης με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου μας επέλεξε να αποφασίζει για εμάς ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ και να βρίσκει τον χώρο του ΚΥΤ (Κέντρο Υψηλής Τάσης) του ΑΔΜΗΕ που ανήκει στην Ηλιούπολη και βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού απολύτως κατάλληλο να μετατραπεί σε διαδημοτικό νεκροταφείο. Άκουσον- άκουσον σε μία περιοχή που ανήκει ολοκληρωτικά στην Ηλιούπολη και όλοι εμείς μεγαλώσαμε με το μήνυμα «Ούτε πετραδάκι στον Υμηττό» βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία «προχωρημένη συμφωνία» που μάλιστα κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την περίοδο του Κορωνοιού και να δημιουργήσουν fast track διαδικασίες για να βρεθούμε εν αγνοία μας με μία πραγματική καταστροφή της ευρύτερης περιοχής. Και δεν θα μπω στη διαδικασία να σκεφτώ ως πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ή ως Πολιτικός Μηχανικός τις ανυπολόγιστες συνέπειες για την καθημερινότητα των πολιτών όπου ένας μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων από τον Άλιμο θα μεταφερθούν στην Ηλιούπολη και θα δυσκολέψουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών. Ούτε στα έργα υποδομής που θα χρειαστεί να γίνουν στο βουνό (κυκλοφοριακοί κόμβοι κλπ). Και δεν θα μπω σε αντεπιχειρήματα φυσικά για μία απαράδεκτη κίνηση. Θα αναφερθώ όμως στο γεγονός της ανύπαρκτης δημοκρατικής νομιμοποίησης οποιουδήποτε ενεργεί χωρίς την σύμφωνη γνώμη των πολιτών μας και των αιρετών εκπροσώπων τους, χωρίς να φέρνει από μόνος του αλλά με την πίεση μας το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει εκλέξει ο λαός της Ηλιούπολης.

Απορώ λοιπόν: Έπρεπε να δει κάποιος τις αντιδράσεις στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη για τη δημιουργία του διαδημοτικού νεκροταφείου του Αλίμου στην Ηλιούπολη για να έρθει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Πότε θα ενημερώνονταν οι Ηλιουπολίτες; Κατόπιν εορτής; Ποιος είναι ο σχεδιασμός για κάτι τόσο καταστροφικό; Ο Δήμος Αλίμου όπως αναφέρει ο κ. Κονδύλης είχε προβλεφθεί στη μελέτη του ΟΡΣΑ για τα κοιμητήρια ενόψει της απομάκρυνσης του αεροδρομίου να αποκτήσει κοιμητήριο εκεί. Η συγκεκριμένη χρήση  δεν ήταν επιθυμητή όμως από τον Επενδυτή. Μετά την απόρριψη αποφάσισε να στραφεί στους πρόποδες του Υμηττού και να δημιουργήσει ένα νεκροταφείο στην Ηλιούπολη και όχι στην πόλη του. Με τρεις λέξεις; ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Δεν μπορούμε εμείς να λύσουμε θέματα άλλων Δήμων εις βάρος του Δήμου μας.

Εκπροσωπώ με αγάπη και μεράκι μα πάνω απ’ όλα με δικαιοσύνη τους δημότες της Ηλιούπολης εδώ και 10 χρόνια και το πρώτο μου μέλημα είναι να εκφράζω τα δίκαια αιτήματα των πολιτών και την πλήρη ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Από αυτό το βήμα θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να σας κρατώ ενήμερους για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που θα αλλάξει την φυσιογνωμία ολόκληρης της πόλης μας!

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Kωστής Παπαδόπουλος Για Το Διαδημοτικό Κοιμητήριο: «Δεν Θα Περάσει!»
  1. Ο/Η PANOS TOTSIKAS λέει:

    1. Το υφιστάμενο ΚΥΤ 150/Κν, είναι ενταγμένο μέσα στην Β’ Ζώνη προστασίας του Υμηττού και λειτουργεί παράνομα, χωρίς έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

    2. Το προγραμματισμένο να κατασκευαστεί δίπλα του ΚΥΤ 400/Κν, ακυρώθηκε ύστερα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής (2002-2003),

    3. Το Διαδημοτικό Νεκροταφείο για το οποίο έγινε λόγος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης προτείνεται από τον Δήμο Αλίμου να γίνει όχι στην θέση του υφιστάμενου ΚΥΤ 150/Κν, το οποίο θα παραμείνει ως έχει, αλλά στο διπλανό ελεύθερο σήμερα χώρο που προορίζεται για το ΚΥΤ των 400/Κν, το οποίο ωστόσο δεν επιτρέπεται να κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αποφάσεις 1672, 1676, 1678/2005 του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    4. Αίτημα των κατοίκων της περιοχής είναι η απομάκρυνση του υφιστάμενου ΚΥΤ 150/Κν, η μή κατασκευή του νέου ΚΥΤ 400/Κν και η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στα πλαίσια του ισχύοντος καθεστώτος προστασίας του Υμηττού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ