Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Τρίτη Ημέρα Ταλαιπωρίας Με Παγετό Σε Δρόμους & Αποκλεισμένα Σπίτια

Ρεπορτάζ από τις περιοχές που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Τρίτη Ημέρα Ταλαιπωρίας Με Παγετό Σε Δρόμους & Αποκλεισμένα Σπίτια

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους κατοίκους του Δήμου Ηλιούπολης, καθώς το χιόνι έχει μετατραπεί σε πάγο το οποίο καθιστά ανέφικτη τη μετακίνηση σε πολλά στενά της πόλης.

Μπορεί τα συνεργεία του Δήμου να έχουν καθαρίσει στο μεγαλύτερο μέρος τους τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης, ωστόσο στα στενά εντοπίζονται μεγάλα προβλήματα προσβασιμότητας, με τον πάγο να καθιστά ανέφικτη κάθε μετακίνηση.

Δύσκολη Κατάσταση Στα Αστυνομικά

Τα βασικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή των αστυνομικών, από το ύψος της οδού οδού Κεφαλληνίας και βορειότερα. Αν και η Κεφαλληνίας είναι ανοικτή στο μεγαλύτερο μέρος της χάρη στην παρέμβαση του Δήμου, στα στενά της περιοχής -τα οποία μάλιστα έχουν μεγάλη κατηφορική κλίση- επικρατεί ολικός παγετός, με ένα στρώμα πάγου να καλύπτει το οδόστρωμα. Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς δεν μπορούν να μετακινηθούν ούτε για τις βασικές προμήθειες σε τρόφιμα και φάρμακα, με τον Δήμο να προσπαθεί για 3ο συνεχόμενο 24ωρο να ανοίξει όσο περισσότερους δρόμους μπορεί στα βόρεια τμήματα της πόλης. Ο μεγαλύτερος όγκος προβλημάτων εντοπίζονται στις οδούς Καζαντζάκη, Λέλας Καραγιάννη, Κέννεντυ και στα γύρω στενά.

Τι Συμβαίνει Στην Αγία Μαρίνα

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα κατηφορικά στενά πάνω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας που βρίσκονται μεταξύ της οδού Διγενή και Κιθαιρώνος, καθώς και στα σπίτια στην περιοχή Διάνα, κοντά στο Β’ Δημοτικό Γήπεδο Ηλιούπολης. Μάλιστα, στην τελευταία τοποθεσία οι πολίτες ήρθαν αντιμέτωποι με πολύωρες διακοπές ρεύματος που διήρκησαν ακόμα και 30 ώρες, με τις διακοπές να συνεχίζονται σε όλη την πόλη. Στην ίδια «γειτονιά» σχεδόν αποκλεισμένες είναι οι οδοί Χελμού, Γορτυνίας, Βερμίου, Παγγαίου, Υμηττού,

Προβλήματα μικρότερης έκτασης ως προς της προσβασιμότητα εντοπίζονται και στον ύψωμα μεταξύ των οδών Τσαμαδού & Αγίας Μαρίνας, που περιλαμβάνει τις οδούς Ζηρείας, Αγράφων, Μπέλες,Tυμφρηστού, Τύρφης, Κασσάνδρας, Σουνίου, Ολύμπου, Πηλίου, Πιερίων, όπου οι κατωφέρειες καθιστούν απαγορευτική κάθε μετακίνηση λόγω του πάγου.

Ακόμα και η λεωφόρος Δημοκρατίας είναι απροσπέλαστη, κυρίως λόγω του μεγάλου όγκου οχημάτων που έχει εγκαταληφθεί απο τους οδηγούς λόγω της προχθεσινής χιονοκαταιγίδας.

Προβλήματα Πέριξ Του Κοιμητηρίου

Χθες βράδυ η πρόσβαση στις γειτονιές πάνω από το κοιμητήριο ήταν αδύνατη, καθώς εκτός από τον πάγο στους δρόμους είχαν πέσει πολλά δέντρα, ακόμα και επί της οδού Αναστάσεως, διακόπτοντας την κυκλοφορία. Και στα στενά που διασχίζουν κάθετα την οδό Αρχιμήδους επικρατεί ολικός παγετός, με τους κατοίκους να προσπαθουν με ίδια μέσα να ανοίξουν μονοπάτια.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου βρίσκονται για 3η συνεχή ημέρα στους δρόμους, προσπαθώντας να επιλύσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κακοκαιρία.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

5 σχόλια στο άρθρο “Ηλιούπολη: Τρίτη Ημέρα Ταλαιπωρίας Με Παγετό Σε Δρόμους & Αποκλεισμένα Σπίτια
  1. Ο/Η κυπριανου ανδρεας λέει:

    μενω στη οδο γκιωνας . τοσο αυτη οσο και η καθετος της Πινδαρου ειναι κλειστες απο χιονι . καποια θεια στιγμη πρεπει να γινει μια προσπαθεια να ανοιξουν .

  2. Ο/Η Ρανια λέει:

    Δε ξέρω τι κάνανε στους άλλους δρόμους της Ηλιουπολης .Την Λ.Δημοκρατίας την άνοιξαν οι πολίτες οι ίδιοι με δικά τους φτυάρια. Ντροπή το λιγότερο

  3. Ο/Η Μακρυκωστα Ειρήνη λέει:

    Στην Αγία Μαρίνα και συγκεκριμένα Πάρνηθος και Σλήμαν,ένα καλώδιο έχει κοπεί από τον πυλώνα και σέρνεται στο έδαφος.Αυτο έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουμε ρεύμα εδώ και 48 ώρες περίπου…Πότε θα ενδιαφερθουν οι αρμόδιοι;;;

  4. Ο/Η Baso λέει:

    Η Ηλιούπολη είναι μόνο η Αγία Μαρίνα,τα αστυνομικά και οι κεντρικοί δρόμοι; Η κάτω Ηλιούπολη δεν έχει κατηφόρες και ανηφόρες; Ποιος θα ενδιαφερθεί να καθαρίσουν τα στενά που πάγωσαν για να μπορούμε να πάμε στις δουλειές μας;που είναι το ενδιαφέρον για τον πολίτη;

  5. Ο/Η ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ λέει:

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ.ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΥΣ 80 ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ .ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΕΡΟΥΛΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ.Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ 5 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ.ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΔΟΘΕΙ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ Η ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ.ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ