Facebook Pixel

Επικαιροτητα

ΣΕΔΗ: «Η Δημοτική Αρχή Έδειξε Αδυναμία Στη Διαχείριση Της Κακοκαιρίας»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

ΣΕΔΗ: «Η Δημοτική Αρχή Έδειξε Αδυναμία Στη Διαχείριση Της Κακοκαιρίας»

Βολές κατά της δημοτικής αρχής εξαπέλυσε το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ) με αφορμή την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Στην ανακοίνωση του το σωματείο κάνει λόγο για «εικόνες ντροπής» στην πόλη, καταγγέλοντας πως η δημοτική αρχή «δεν κατάφερε να κρατήσει ανοικτούς ούτε τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης».

Η ανακοίνωση αναφέρει -μεταξύ άλλων:

«Δεν μιλάμε βέβαια για τα αποκλεισμένα στενά της πόλης μας, αλλά για τις αποκλεισμένες κεντρικές αρτηρίες, όπως η Λεωφόρος Πρωτόπαπα ένας δρόμος που έκλεισε από την πρώτη ώρα της χιονόπτωσης. Ένας δρόμος που έπρεπε η δημοτική αρχή να κρατάει συνέχεια ανοιχτό καθώς είναι από τους κύριους αποδέκτες της κυκλοφορίας διερχόμενων οχημάτων από την Περιφερειακή Υμηττού. Πολλά αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν δέκα μέτρα από το Δημαρχείο με αποτέλεσμα οι οδηγοί να τα παρατήσουν στη μέση του δρόμου και να αναγκαστούν να πάνε πεζοί στα σπίτια τους μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες.

Η δημοτική αρχή εκτός του ότι δεν μπόρεσε να προστατέψει τους πολίτες και δημότες του δεν μπόρεσε να προστατέψει και τους εργαζόμενους του Δήμου. Επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα σε αιτήματα εργαζομένων να αποχωρήσουν από την εργασία τους προκειμένου να μεταβούν ασφαλείς στα σπίτια τους. Παρά το μήνυμα που εστάλη στους πολίτες λίγο πριν τις 10:30 από το 112 προειδοποιώντας για πολύ έντονες χιονοπτώσεις λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» η δημοτική αρχή δεν πήρε την πρωτοβουλία να διώξει τους εργαζόμενους ακόμη και αυτούς που έμεναν σε μακρινούς δήμους αφήνοντάς τους στο έλεος της κακοκαιρίας.

Επίσης σκληρή ήταν και η απόφασή της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιακών παραγόντων που ήθελε οι καθαρίστριες των σχολείων να παραβρίσκονται στα σχολεία παρόλο που ήταν κλειστά τη Δευτέρα. Αν και πολλοί διευθυντές σχολείων έδιωχναν τις καθαρίστριες λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών η δημοτική αρχή και οι υπηρεσιακοί παράγοντες τους ήθελαν εκεί.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ