Facebook Pixel

Δημοτικα

Ηλιούπολη: Σοβαρά Ερωτήματα Για Τα Οικονομικά Του Καρναβαλιού Από Ευαγγέλου & Παπαδάτο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Σοβαρά Ερωτήματα Για Τα Οικονομικά Του Καρναβαλιού Από Ευαγγέλου & Παπαδάτο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα για τα οικονομικά στοιχεία του καρναβαλιού έθεσαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο οι Δημήτρης Ευαγγέλου και Θοδωρής Παπαδάτος, ζητώντας εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή.

Ο Δήμος, είχε εξασφαλίσει τη χορηγία περίπου 50 καταστημάτων της πόλης, τα οποία προβλήθηκαν σε όλο το προωθητικό υλικό του καρναβαλιού. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, τα συγκεκριμένα χρήματα προορίστηκαν για τους συλλόγους γονέων των σχολείων που συμμετείχαν στο καρναβάλι, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα των στολών του καρναβαλιού. Πράγματι, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές του ilioupolinews, οι σύλλογοι γονέων των 19 σχολείων που συμμετείχαν στο καρναβάλι έλαβαν συνολικά το ποσό των 3.250 ευρώ. Πέρα από τις χορηγίες των καταστημάτων για το καρναβάλι, υπήρχε επίσης μια ανάθεση της τάξης των 13.000 ευρώ από τον Δήμο, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα διοργάνωσης.

Ερωτήματα Για Τους Χορηγούς, Τις Διαδικασίες & Τα Χρήματα Που Εισπράχθηκαν

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη» κ. Δημήτρης Ευαγγέλου, στην εισήγησή του τόνισε πως όλες οι χορηγίες προς τον Δήμο, σύμφωνα με την νομοθεσία πρέπει να εγκρίνονται από τη δημοτική επιτροπή, κάτι που δεν έγινε στην προκειμένη περίπτωση. Ο κ. Ευαγγέλου ζήτησε επίσης αναλυτική αναφορά για τα ποσά που εισπράχθηκαν από κάθε κατάστημα και τον προορισμό των χρημάτων.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» κ. Παπαδάτος έθεσε και αυτός μια σειρά από πολύ σημαντικά ερωτήματα για τον τρόπο είσπραξης των χρημάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Υπήρξαν εκπρόσωποι(;) της δημοτικής αρχής οι οποίοι επισκέπτονταν διάφορα καταστήματα της πόλης και ζητούσαν χρηματικά ποσά τάχα για τη συνδρομή στο καρναβάλι. Έγινε κάτι τέτοιο; Και αν ελήφθησαν χρηματικά ποσά, υπήρξαν κάποια παραστατικά ή έστω κάποια εξοφλητική απόδειξη για τον σκοπό αυτό;

Δείτε το βίντεο:

YouTube video

Ψυρρόπουλος: Το Καρναβάλι Είχε Τεράστια Επιτυχία – Δεν Μπορούμε Να Πούμε Δημόσια Πόσα Έδωσε Ο Κάθε Χορηγός

Από την πλευρά του, ο κ. Ψυρρόπουλος αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το Ηλιουπολίτικο καρναβάλι καθώς και στον κοινωνικό σκοπό στον οποίο συνέδραμε. Σχετικά με τα ερωτήματα που ετέθησαν από την αντιπολίτευση, ο κ. Ψυρρόπουλος τόνισε πως τα χρήματα προορίστηκαν για τα σχολεία και πως τα στοιχεία είναι διαθέσιμα εφόσον τα ζητήσουν οι επικεφαλής.

«Ο Δήμος δεν μπήκε στη διαδικασία των χορηγιών, αλλά ακολουθήθηκε η τακτική που είχε εφαρμόσει και η προηγούμενη διοίκηση. Επειδή δεν είχαμε προϋπολογισμό όταν αναλάβαμε,[…] δεν εμπλακήκαμε στη διαδικασία η οποία ειπώθηκε. Προφανώς και ευχαριστούμε τους χορηγούς ως Δήμος για τη συμμετοχή τους στο καρναβάλι, όμως ανέλαβαν άνθρωποι που ήταν στους συλλόγους γονέων και ο Δήμος είχε απλά τον ρόλο του μεσολαβητή. Είμαι διαθέσιμος σε όλους τους επικεφαλής να τους δείξω πόσα χρήματα έδωσε ο κάθε χορηγός, δεν μπορούμε να τα πούμε σε μια δημόσια συνεδρίαση, αλλά είναι ολα τα στοιχεία διαθέσιμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψυρρόπουλος.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

3 σχόλια στο άρθρο “Ηλιούπολη: Σοβαρά Ερωτήματα Για Τα Οικονομικά Του Καρναβαλιού Από Ευαγγέλου & Παπαδάτο (ΒΙΝΤΕΟ)
  1. Ο/Η simos λέει:

    Αληθεύει ότι συγκεκριμένη κυρία πήγαινε πόρτα – πόρτα και ζητούσε χρήματα?
    Έκοβε τα ανάλογα παραστατικά είσπραξης?
    Γνωρίζει ο Δήμος πόσα εισπράχθηκαν?
    Το ότι δόθηκαν χρήματα στους συλλόγους δεν σημαίνει ότι οι διαδικασίες είναι διαφανείς. Πόσα εισπράχθηκαν και πόσα δόθηκαν?

    Αυτά περί μη δημοσίευσης του ποσού που έδωσε κάθε χορηγός, αλλού κύριε Δήμαρχε. Απαιτούμε ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ παντού.
    Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οφείλουν να το ζητήσουν. Υπάρχει και εισαγγελέας κύριοι.

  2. Ο/Η Δημότης λέει:

    Σημαία του νυν δημάρχου ήταν η ανεπάρκεια Χατζηδάκη στους τομείς τη καθαριότητας και της αποκομιδής φερτών υλικών.
    Ως δήμαρχος δεν έχει κάνει τίποτα. Είναι χειρότερος.
    Τα ίδια και με τη δημοτική συγκοινωνία.

    Ότι έργα έχουν γίνει σήμερα από τον νυν δήμαρχο είναι αυτά που είχαν ήδη δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

  3. Ο/Η ΑΛΙΚΗ λέει:

    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ???ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΩΣ ΔΗΜΟΣ…Η ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΒΡΟΜΑΕΙ ΚΑΙ ΖΕΧΝΕΙ ,ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΚΛΑΔΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ.ΕΛΕΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΤΕ ΜΕ ΟΥΣΙΩΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΠΑΡΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ