Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Παρέμβαση Του Δήμου Για Τους Αποκολλημένους Βράχους – Ανοίχτηκε Μονοπάτι Για Πολίτη Που Είχε Αποκλειστεί

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Παρέμβαση Του Δήμου Για Τους Αποκολλημένους Βράχους – Ανοίχτηκε Μονοπάτι Για Πολίτη Που Είχε Αποκλειστεί

Παρέμβαση στην οδό Διογένους, στις παρυφές του Υμηττού πραγματοποίησε ο Δήμος Ηλιούπολης, μαζεύοντας τα βράχια που είχαν αποκολληθεί από την τελευταία κακοκαιρία και ανοίγοντας μονοπάτι για τη μεταφορά συμπολίτη μας με κινητικά προβλήματα που είχε αποκλειστεί λόγω των ζημιών.

Πριν λίγες εβδομάδες σημειώθηκε εκτεταμένη υποχώρηση του βουνού στο σημείο, η οποία συνοδεύτηκε από κατολίσθηση. Πρόκειται για την τελευταία οδό του αστικού ιστού της Ηλιούπολης, στην ευρύτερη περιοχή του κοιμητηρίου, που βρίσκεται στις παρυφές του Υμηττού και στην οποία βρίσκονται οι τελευταίες κατοικίες της πόλης.

Οι ζημιές που σημειώθηκαν στο σημείο είναι εκτενείς, με τεράστια κομμάτια βράχων να έχουν αποκολληθεί από τον ορεινό όγκο και να έχουν καταλήξει στο οδόστρωμα, ενώ ένα σπίτι συμπολίτη μας με κινητικά προβλήματα που βρίσκεται από την πλευρά του βουνού έχει υποστεί σοβαρότατες υλικές ζημιές στην εξωτερική σκάλα, με αποτέλεσμα το σημείο να έχει καταστεί ακατάλληλο για διέλευση.

Το θέμα είχε αναδειχθεί πρώτα από το ilioupolinews και μετά και την παρέμβαση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο Δήμος ανέλαβε δράση καθαρίζοντας τη γειτονιά και ανοίγοντας δρόμο με μηχανήματα έργου μέσα στο βουνό για την ασφαλή μεταφορά του συμπολίτη μας. Κατά μήκος της οδού τοποθετήθηκε ειδική σήμανση, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το φαινόμενο πρέπει να αναλυθεί από ειδικό γεωλόγο, προκειμένου να αποφανθεί για τα μέτρα που πρέπει να λάβει ο Δήμος ώστε να μη συνεχιστεί το φαινόμενο των κατολισθήσεων.

Οι οδηγοί που διέρχονται από την οδό Διογένους πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή για ενδεχόμενη νέα αποκόλληση βράχων.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ