Facebook Pixel

Τοπικα

Ηλιούπολη: Κλειστή Η Οδός Διογένους Λόγω Κατολίσθησης – Yποχώρησε Το Βουνό(ΦΩΤΟ)

Φόβοι για νέες κατολισθήσεις – απέκλεισε το σημείο η Πυροσβεστική.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Κλειστή Η Οδός Διογένους Λόγω Κατολίσθησης – Yποχώρησε Το Βουνό(ΦΩΤΟ)

Το προληπτικό κλείσιμο της οδού Διογένους στην Ηλιούπολη αποφάσισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς σημειώθηκε εκτεταμένη υποχώρηση του βουνού η οποία συνοδεύτηκε από κατολίσθηση.

Πρόκειται για την τελευταία οδό του αστικού ιστού της Ηλιούπολης, στην ευρύτερη περιοχή του κοιμητηρίου, που βρίσκεται στις παρυφές του Υμηττού και στην οποία βρίσκονται οι τελευταίες κατοικίες της πόλης.

Οι ζημιές που σημειώθηκαν στο σημείο είναι εκτενείς, με τεράστια κομμάτια βράχων να έχουν αποκολληθεί από τον ορεινό όγκο και να έχουν καταλήξει στο οδόστρωμα, ενώ ένα σπίτι που βρίσκεται από την πλευρά του βουνού έχει υποστεί σοβαρότατες υλικές ζημιές στην σκάλα, με αποτέλεσμα το σημείο να έχει καταστεί ακατάλληλο για διέλευση. Στο συγκεκριμένο οίκημα, σύμφωνα με πληροφορίες του ilioupolinews.gr κατοικεί άτομο με κινητικά προβλήματα, με την κατάσταση να γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη.

Η Πυροσβεστική απέκλεισε το σημείο για προληπτικούς λόγους, καθώς υπάρχει φόβος επιδείνωσης του φαινομένου και πρόκλησης μεγαλύτερων υλικών ζημιών στα παρακείμενα σπίτια και ΙΧ. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο υπηρεσιακοί υπάλληλοι του Δήμου και της τεχνικής υπηρεσίας καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αντζινάς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η επίλυση του προβλήματος περιπλέκεται, καθώς απαιτείται η συνεργασία του Δασαρχείου της Περιφέρειας καθώς και ειδική γεωλογική μελέτη για την αποσόβηση μεγαλύτερων κατολισθήσεων.

Στο σημείο βρέθηκε για αυτοψία το απόγευμα της Κυριακής 10/12 και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος, ο οποίος μίλησε με τους περιοίκους και αφού κατέγραψε τα προβλήματα βρίσκεται σε συνεννόηση με τους συνεργάτες του προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.

Δείτε φωτογραφίες που εξασφάλισε το ilioupolinews.gr από το σημείο:

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ