Facebook Pixel

Τοπικα

Επιδεινώνεται Το Πρόβλημα Της Καθαριότητας Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Επιδεινώνεται Το Πρόβλημα Της Καθαριότητας Στην Ηλιούπολη

Επιδείνωση στο επίπεδο της καθαριότητας παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στην Ηλιούπολη, με τις καταγγελίες των κατοίκων για τη μη-περισυλλογή ογκωδών και σκουπιδιών σε κοινόχρηστους χώρους να πληθαίνουν.

Το ilioupolinews.gr τις τελευταίες 5 ημέρες έχει δεχτεί στο inbox του πάνω από 20 παράπονα-καταγγελίες κατοίκων, με τις περισσότερες εξ αυτών να βρίσκονται στην κάτω Ηλιούπολη και στην Αγία Μαρίνα. Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα πολίτη που διαμένει επί της οδού Λαγκαδίων, ο οποίος στο μήνυμά του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση έχει φράσει στο μη παρέκει. Τα χόρτα κοντεύουν να μας καλύψουν, ο Δήμος δεν ελέγχει τίποτα και ο καθένας μπορεί να πετάει ό,τι θέλει, όπου θέλει. Απέναντι από το σπίτι μου υπάρχει μια ντάνα κλαδιά εδώ και 2 εβδομάδες, που παρά τα τηλέφωνά μου στον Δήμο, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να τα μαζέψει».

Μετά τους πρώτους μήνες ανάληψης καθηκόντων από τη νέα διοίκηση, η κατάσταση της καθαριότητας έδειχνε πως είχε βελτιωθεί. Ωστόσο, γρήγορα το πρόβλημα διογκώθηκε ξανά, με την εικόνα της πόλης να μην είναι καλή, ειδικά την τελευταία εβδομάδα. Βασική αιτία του προβλήματος είναι η παράνομη εναπόθεση κλαδιών, μπαζών και σκουπιδιών σε δημόσιους χώρους από ιδιώτες, με τη δημοτική αρχή να προειδοποιεί σε όλους τους τόνους για αυστηρά πρόστιμα.

Με βάση τον κανονισμό καθαριότητας, τα πρόστιμα που προβλέπονται για τις παραπάνω πράξεις είναι τσουχτερά, ενώ ο Δήμος καλεί όλους τους πολίτες να ενημερώνουν έγκαιρα το 13777 για αιτήματα σχετικά με την καθαριότητα. Επίσης, σύμφωνα με τη νομοθεσία, όσοι εκτελούν οικοδομικές εργασίες οφείλουν να προμηθεύονται ειδικές σκάφες για τυχόν μπάζα, σε διαφορετική περίπτωση θα είναι αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “Επιδεινώνεται Το Πρόβλημα Της Καθαριότητας Στην Ηλιούπολη
  1. Ο/Η Πάνος λέει:

    01-03-2024 ο τωρινός δήμαρχος είπε ότι έλυσε το πρόβλημα χρόνων σε δήλωση του σε τοπικό site https://ilioupolinews.gr/psirropoulos-paralavame-xaos-stin-kathariotita-toy-dimou-ilioupolis/ σχετικά με τα ογκώδη μπάζα είπε.
    Καθαρίσαμε Την Πόλη Και Είμαι Υπερήφανος»
    Σε μια αποστροφή του λόγου του ο Δήμαρχος ανέφερε πως είναι υπερήφανος καθώς επί των ημερών του η πόλη καθάρισε. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο μικρόφωνο: «Γυρνάω πρωί-βράδυ την πόλη και είμαι πολύ περήφανος γιατί με τα λίγα μέσα που έχουμε είναι η καθαρότερη πόλη των τελευταίων ετών».
    Ένα μήνα μετά ίδια κατάσταση και θα γίνει χειρότερη άνοιξη προς καλοκαίρι μετά κλαδέματα ανακαινίσεις σπιτιών.
    Άλυτα χρόνια προβλήματα στην Ηλιούπολη που λιμνάζουν οδοφοτισμός πράσινο καθαριότητα δημοτική συγκοινωνία που καμία Δημοτική αρχή μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να λύσει.

  2. Ο/Η Δημότης λέει:

    Μα δεν είναι ο Χατζηδάκης δήμαρχος? Τι όχι?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ