ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Επικαιρότητα

Νέα Στοιχεία Από Τη Διαύγεια Για Την Υπόθεση Της Γερανογέφυρας – Καταγγελία Από Τον Κώστα Σεφτελή

Καταγγελία για ηθικό ασυμβίβαστο και σύγκρουση συμφερόντων από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο.

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Πέμπτη 21/3/2019, το ilioupolinews δημοσίευσε την είδηση για την κατάρρευση της γερανογέφυρας στο συνεργείο αυτοκινήτων του Δήμου Ηλιούπολης, γνωστό και ως “Γκαράζ”. Την επόμενη της είδησης, δημοσίευσε τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην τεχνικού ασφαλείας του “Γκαράζ”, ο οποίος έκανε λόγο για αδράνεια στο θέμα συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Σήμερα, φέρνουμε στο φως νέα στοιχεία, τα οποία αντλήθηκαν από τη Διαύγεια, μετά από καταγγελία του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Σεφτελή. Ο κ. Σεφτελής σε επικοινωνία που είχε με το ilioupolinews, κατήγγειλε “ηθικό ασυμβίβαστο ιδιοτήτων και αρμοδιοτήτων” του σημερινού τεχνικού ασφαλείας του “γκαράζ” αφού φαίνεται να είναι ταυτόχρονα ελεγκτής και ελεγχόμενος στο θέμα της συντήρησης της γερανογέφυρας. Η καταγγελία του κ. Σεφτελή ήταν σοβαρή και για αυτό τον λόγο το ilioupolinews την ερεύνησε σε βάθος.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Σημερινός τεχνικός ασφαλείας του “γκαράζ” του Δήμου Ηλιούπολης είναι ο μηχανικός κ. Κων/νος Ριρής. Ο τεχνικός ασφαλείας είναι ένα πόστο με μεγάλη ευθύνη, καθώς είναι το πρόσωπο που συντονίζει, επιβλέπει και καταγράφει όλες εργασίες συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού και μεριμνεί για την ασφάλεια των εργαζομένων. Ο κ. Ριρής είναι ένας έμπειρος μηχανικός και τον Μάιο του 2018 επιλέχθηκε ως νέος τεχνικός ασφαλείας, αντικαθιστώντας τον προκάτοχό του, κ. Αλέξανδρο Παραδείση.

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε την ανάθεση της θέσης του Τεχνικού Ασφαλείας στον κ. Ριρή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ακόλουθα έγγραφα που εντοπίσαμε στη Διαύγεια, ο κ. Ριρής φαίνεται πως έχει ένα άτυπο ασυμβίβαστο ιδιοτήτων, καθώς είναι ο ίδιος που στο πρόσφατο παρελθόν του ανατέθηκε η συντήρηση της γερανογέφυρας του Δήμου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα παρακάτω έγγραφα, η ανάθεση συντήρησης της γερανογέφυρας στον κ. Ριρή πραγματοποιήθηκε με εντολή Δημάρχου στις 18/12/2018 και ενώ ο ίδιος κατείχε ήδη από τον Μάιο του ίδιου έτους τον ρόλο του τεχνικού ασφαλείας. Μάλιστα η εξόφληση προς τον κ. Ριρή για τη συντήρηση της γερανογέφυρας πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2019.

Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Ριρής είναι -στην ουσιά- ταυτόχρονα ελεγκτής και ελεγχόμενος, γεγονός που “εγείρει ερωτηματικά ηθικής φύσεως”, σύμφωνα με τον κ. Σεφτελή.

Τι Αναφέρει Το Νομικό Πλασίο Για Τον Τεχνικό Ασφαλείας

Σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ. 1 του Ν. 1568/85, “ο τεχνικός ασφάλειας παρέχει στον εργοδότη υποδείξεις και συμβουλές, γραπτά ή προφορικά, σε θέματα σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας και την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων”, ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου “ο τεχνικός ασφαλείας[…] ελέγχει και επιβλέπει την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και πρόληψης των ατυχημάτων, ενημερώνοντας σχετικά τους αρμόδιους προϊσταμένους των τμημάτων ή τη διεύθυνση της επιχείρησης”.

Το νομικό πλαίσιο δεν κάνει λόγο για ασυμβίβαστο μεταξύ προμηθευτή υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικού ασφαλείας, ωστόσο η σύγκρουση συμφερόντων των δύο ρόλων στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι φανερή δια γυμνού οφθαλμού.

70.000 Ευρώ Από Τον Δήμο Ηλιούπολης

Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της Δι@αύγειας, ο κ. Ριρής από το 2016 έχει εισπράξει από τον Δήμο Ηλιούπολης το συνολικό ποσό των 70.192,41 ευρώ και από άλλες αναθέσεις έργων, οι οποίες ωστόσο δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν είναι απευθείας αναθέσεις. Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα χρήματα που έχει εισπράξει ο κ. Ριρής από τον Δήμο Ηλιούπολης και τον ΠΑΟΔΗΛ (νομικό πρόσωπο του Δήμου) από το 2016.

Τα Ερωτήματα Που Θέτει Ο Κώστας Σεφτελής Προς Τη Δημοτική Αρχή

Ο κ. Σεφτελής, απευθύνει δημόσια ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή, σχετικά με το ζήτημα, ζητώντας εξηγήσεις για το ασυμβίβαστο μεταξύ των ιδιοτήτων του κ. Ριρή.

Πιο συγκεκριμένα: 

  1. Πως είναι δυνατόν από τη στιγμή που επελέγη ως Τεχνικός Ασφαλείας ο κ. Ριρής, να συνεχίζει να υλοποιεί εργασίες συντήρησης;
  2.  Το χρηματικό ένταλμα 281/1-3-2019, αφορά όντως σε εργασίες συντήρησης της γερανογέφυρας;
  3. Εάν «ναι», τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες πιστοποίησης των εργασιών και από ποιόν;
  4. Εάν «όχι» από πότε έχει να συντηρηθεί η συγκεκριμένη γερανογέφυρα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Bρείτε μας στο Facebook

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθλητικά

Αθλητικά2 εβδομάδες πριν

Ανανέωσε Στον Γ.Σ Ηλιούπολης Ο Αρχηγός Κώστας Γάγγος

Ανακοίνωση από τον ποδοσφαιρικό Γ.Σ Ηλιούπολης.

Αθλητικά3 εβδομάδες πριν

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Στον Γ.Σ Ηλιούπολης

Στη θεση του προέδρου παραμένει ο κ. Ανδρέας Τρομπέτας.

Αθλητικά1 μήνα πριν

Σερί Ανανεώσεων Για Τον Γ.Σ Ηλιούπολης

Σε ανανεώσεις συμβολαίων με παίκτες-κλειδιά της προηγούμενης σεζόν προχώρησε η νέα διοίκηση του Γ.Σ Ηλιούπολης. Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του...

Αθλητικά2 μήνες πριν

Οριστικό: Στη Γ´Εθνική Ο ΓΣ Ηλιούπολης

Οριστική φαίνεται πως είναι η απόφαση της ΕΠΟ για προβιβασμό του ποδοσφαιρικούγου ΓΣ Ηλιούπολης στην Γ εθνική κατηγορία. Σύμφωνα με...

Αθλητικά2 μήνες πριν

Σενάριο Ανόδου Στη Γ’ Εθνική Για Τον Γ.Σ Ηλιούπολης

Απόφαση-ανατροπή από την ΕΠΣΑ, φέρνει τα πάνω-κάτω στο τοπικό πρωτάθλημα και στα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,...

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ