Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Σοβαρές Καταγγελίες Για Κενά Ασφαλείας Στον Δήμο Ηλιούπολης

Μια σημαντική καταγγελία απο τον πρώην τεχνικό ασφαλείας του Δήμου Ηλιούπολης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Σοβαρές Καταγγελίες Για Κενά Ασφαλείας Στον Δήμο Ηλιούπολης

Χθες, 21/3/2019, το ilioupolinews δημοσίευσε την είδηση για την κατάρρευση της γερανογέφυρας στο “γκαράζ” του Δήμου Ηλιούπολης. Το ατύχημα συνέβη νωρίς το πρωί της Πέμπτης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Σήμερα, αποκαλύπτουμε τη μαρτυρία του πρώην τεχνικού ασφαλείας του Δήμου Ηλιούπολης, κ. Αλέξανδρου Παραδείση, ο οποίος καταγγέλει πως ο νέος τεχνικός ασφαλείας αγνοεί σημαντικά κενά ασφαλείας, τα οποία όφειλε να έχει υποβάλει στην μελέτη επικινδυνότητας, κάτι που ωστόσο -σύμφωνα με τον ίδιο- δεν έγινε ποτέ.

Ο κ. Παραδείσης, στην καταγγελία του αναφέρει πως ο ίδιος, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, είχε επισημάνει το πρόβλημα με τη γερανογέφυρα, με επίσημα πρωτοκολλημένα έγγραφα πριν από 4 χρόνια, τα οποία ωστόσο “αγνοήθηκαν από τους σημερινούς αρμόδιους” όπως αναφέρει. Τέλος κάνει λόγο για πλημμελή τήρηση των πρωτοκόλλών συντήρησης, και διενέργειας των απαιτούμενων ελέγχων στον μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ αφήνει ξεκάθαρες αιχμές πως η νέος τεχνικός ασφαλείας έχει στενή σχέση με “μεγαλοεργολάβο” του Δήμου.

Η καταγγελία του κ. Παραδείση χρήζει διερεύνυσης, καθώς η μη-τηρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας θέτει σε κίνδυνο τις ζωές δεκάδων εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δήμου. Ήδη η Λαϊκή Συσπείρωση με εκτενή ανακοίνωσή της έχει ζητησει τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) για το περιστατικό αλλά και πλήρη επανέλεγχο του συνόλου των εγκαταστάσεων του Δήμου Ηλιούπολης.

FB6C3FE3 7425 43F1 8A50 0474A7AA1F7F Σοβαρές Καταγγελίες Για Κενά Ασφαλείας Στον Δήμο Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ