Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Ευρύ Διαδημοτικό Μέτωπο Κατά Του ΚΥΤ Και Του Νέου Κοιμητηρίου Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ευρύ Διαδημοτικό Μέτωπο Κατά Του ΚΥΤ Και Του Νέου Κοιμητηρίου Στην Ηλιούπολη

Μεγάλη «διασπορά» και ένθερμους υποστηρικτές σε γειτονικούς Δήμους φαίνεται πως έχει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Ηλιούπολης για την απομάκρυνση του ΚΥΤ και τη μη-χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου.

Όπως αποδείχθηκε από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε πριν μία εβδομάδα έξω από το ΚΥΤ, εκτός από τις 8 Ηλιουπολίτικες συλλογικότητες και φορείς που συμμετείχαν, υπήρξε εκπροσώπηση και συμπαράσταση στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας από παρατάξεις, φορείς και πολίτες από την Αργυρούπολη, τον Άλιμο, τον Βύρωνα και τη Γλυφάδα. Μάλιστα δεν πρόκειται για μια προσπάθεια που φέρει αμιγώς «αριστερό» πρόσημο, αλλά έχει ερείσματα και σε κεντροδεξιές παρατάξεις, γεγονός που μαρτυρά τη μαζικότητα των αιτημάτων.

Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε μετά την εκδήλωση, παρουσιάζονται τα παρακάτω κοινά αιτήματα, τα οποία φαίνεται πως υιοθετούνται από όλους τους συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία.

  • Η απομάκρυνση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Αργυρούπολης-Ηλιούπολης του ΑΔΜΗΕ από τον Υμηττό
  • Η δημιουργία σύγχρονου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου που θα περιλαμβάνει και Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών και Οστών Νεκρών, σε έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.
  • Να μην προωθηθεί προς έκδοση το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού που προτείνεται από την ΣΜΠΕ και να γίνει εκ νέου επεξεργασία της με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τους στόχους που έθετε το Π.Δ. του 2011 για το δημόσιο συμφέρον και τις κοινωνικές ανάγκες.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ