Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Εκδήλωση Διαμαρτυρίας Κατά Του ΚΥΤ Στην Ηλιούπολη (ΦΩΤΟ)

Δυναμική κινητοποίηση σε χώρο δίπλα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στην Ηλιούπολη.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Εκδήλωση Διαμαρτυρίας Κατά Του ΚΥΤ Στην Ηλιούπολη (ΦΩΤΟ)

Aρκετά μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην οδό Θράκης στην Ηλιούπολη ενάντια στο ΚΥΤ και στα σχέδια της κυβέρνησης για τον Υμηττό.

Πολίτες, εκπρόσωποι παρατάξεων και συλλογικότητες από την Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, την Γλυφάδα, τον Άλιμο και τον Βύρωνα βρέθηκαν λίγο πιο κάτω από το χώρο του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο προεδρικό διάταγμα που σχεδιάζει κυβέρνηση και τονοποίο νομιμοποιεί την παράνομη εγκατάσταση και λειτουργία του ΚΥΤ, ενώ προβλέπει επιπλέον χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου Αλίμου-Ηλιούπολης πέριξ της έκτασης.

kyt 03 Εκδήλωση Διαμαρτυρίας Κατά Του ΚΥΤ Στην Ηλιούπολη (ΦΩΤΟ)

Από τις Ηλιούπολιτικές παρατάξεις το παρόν έδωσαν οι κύριοι Στάθης Ψυρρόπουλος από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» οι κύριοι Δημήτρης Ασβεστάς και Χρήστος Κοκοτίνης από την παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις», ο κύριος Γαβριήλ Αραμπατζής από την παράταξη «Η πόλη που θέλω», οι κύριοι Μιχάλης Κουρής και Δημήτρης Ταμβάκος από την παράταξη «Ηλιούπολη πάμε μπροστά», ο κ. Πέτρος Μανιάτης από τη παράταξη «Μαχόμενη Ηλιούπολη» , ο κ. Γιώργος Σόφης από την παράταξη «Αριστερή Πρωτοβουλία», ο κ. Γιάννης Χιωτέλης από την παράταξη της λαϊκής συσπείρωσης, καθώς και το σύνολο των συλλογικοτήτων της πόλης που τάσσονται κατά του ΚΥΤ.

kyt 03 1 Εκδήλωση Διαμαρτυρίας Κατά Του ΚΥΤ Στην Ηλιούπολη (ΦΩΤΟ)

Eπίσης, παρεμβάσεις πραγματοποίησαν εκπρόσωποι αντικαπιταλιστικών κινήσεων του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής.

Hχηρή Απουσία Της Παράταξης Του Δημάρχου Και Των «Συνεργών»

Παρά το γεγονός οτι όλες οι παρατάξεις του Δήμου Ηλιούπολης εκπροσωπήθηκαν, δεν υπήρξε κανένας εκπροσωπος από τις παρατάξεις της διοίκησης του Δήμου Ηλιούπολης («Ηλιούπολοι Μαζί» & «Συνεργοί με την Ηλιούπολη»). Το γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά από τους παρευρισκόμενους, με αρκετούς από τους ομιλητές να κάνουν λόγο για «ύπουλο σχέδιο της δημοτικής αρχής Ηλιούπολης» και για «κολεγιά» των Δημάρχων Χατζηδάκη και Κονδύλη με την κυβέρνηση στο ζήτημα του ΚΥΤ και του κοιμητηρίου. Υπενθυμίζεται πως οι δύο παρατάξεις που απαρτίζουν τη διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης έχουν ταχθεί ανοιχτά υπερ του διαδημοτικου κοιμητηρίου, παρά την αρνητική στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Βολές Κατα Κυβέρνησης Και Δημάρχων Αλίμου, Ηλιούπολης & Αργυρούπολης

Από τα πυρά των εισηγητών της εκδήλωσης δεν ξέφυγε η κυβέρνηση και τα σχέδια της για τον Υμηττό, με τον κ. Μανιάτη να βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τους Δημάρχους Κωνσταντάτο, Χατζηδάκη και Κονδύλη, για τα σχέδια τους για τον Υμηττό, τον ΣΠΑΥ και το διαδημοτικό κοιμητήριο κατηγορώντας τους για καταστροφή του βουνού.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στα γύρω στενά.

kyt 03 2 Εκδήλωση Διαμαρτυρίας Κατά Του ΚΥΤ Στην Ηλιούπολη (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ