Facebook Pixel

ΑποψειΣ

Το «Experience Park» Δείχνει Το Πρόβλημα Που Θα Αντιμετωπίσει Η Ηλιούπολη Σε 5 Χρόνια

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Γράφει ο Γιάννης Καραμαγκάλης

Το «Experience Park» Δείχνει Το Πρόβλημα Που Θα Αντιμετωπίσει Η Ηλιούπολη Σε 5 Χρόνια

Τις τελευταίες ημέρες οι περισσότεροι από εμάς έχουν δει φωτογραφίες και αναρτήσεις στα social media από την ταλαιπωρία χιλιάδων Αθηναίων στην λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ο λόγος; Ο συνωστισμός οχημάτων για μια επίσκεψη στο νέο experience park του Ελληνικού.

Το πρώτο, φαντασμαγορικό -ομολογουμένως- πάρκο της πολυσυζητημένης επένδυσης, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων Αθηναίων, οι οποίοι συρρέουν να το απολαύσουν με αφορμή την εορταστική ανάπαυλα. Ωστόσο την χαρά των επισκεπτών δεν μοιράζονται οι Αργυρουπολίτες, καθώς όλη η περιοχή, εδώ και 10 ημέρες βρίσκεται σε ένα διαρκές μποτιλιάρισμα. Ακόμα και στενά κοντά στο πάρκο βιώνουν μια πρωτόγνωρη συμφόρηση, που αποδεικνύει πως δεν είχε προηγηθεί καμία προετοιμασία σε επίπεδο υποδομών κυκλοφοριακής ροής από τους ιθύνοντες της επένδυσης.

Εάν το πάρκο είναι μόνο το 1/10 της επένδυσης, φανταστείτε τι θα συμβεί όταν ολοκληρωθούν το εμπορικό κέντρο, το καζίνο και τα άλλα εμβληματικά έργα της. Όπως έχει αποδειχτεί από επιστημονικές μελέτες, το μποτιλιάρισμα που θα αντιμετωπίσει η Κατεχάκη -ένας δρόμος που θα είναι ο κύριος τροφοδότης της επένδυσης- θα είναι άνευ προηγουμένου. Ως λύση έχει συζητηθεί η υπογειοποίηση τμήματος της και η δημιουργία της αστικής σήραγγας, για την οποία ωστόσο ακούγονται μόνο λόγια και ευσεβείς πόθοι εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.

Εάν σήμερα περνούν από το κέντρο της Ηλιούπολης 50.000 οχήματα μέσω της λεωφόρου Κατεχάκη, φανταστείτε τι θα συμβεί κατά τη φάση της υλοποίησης της επένδυσης. Αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι απλά μια πρόγευση του τι θα επικρατήσει σε Αργυρούπολη και Ηλιούπολη τα επόμενα 5 χρόνια.

Ο Δήμαρχος μπορεί να διαβεβαιώνει πως η υλοποίηση του έργου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επένδυση, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γραφτεί ούτε μια σελίδα επίσημων εγγράφων επάνω στο ζήτημα. Και το experience Park είναι γεγονός, μαζί με τις πρώτες επιπτώσεις του στη γύρω περιοχή.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

5 σχόλια στο άρθρο “Το «Experience Park» Δείχνει Το Πρόβλημα Που Θα Αντιμετωπίσει Η Ηλιούπολη Σε 5 Χρόνια
  1. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Οπότε η λογική είναι το πρόβλημα ή πως θα το λύσουμε? Γιατί ένα τεράστιο έργο δεν νομίζω να είναι πρόβλημα!
    Αντίθετα νομίζω θα είναι μεγάλη χαρά! Το πρόβλημα είναι ότι ο δήμαρχος 2 χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα και είναι πλέον βέβαιο ότι δεν κάνει !

  2. Ο/Η Γιωργος λέει:

    Τελικά με τίποτα δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Θέλουμε την υπεραξία των ακινήτων μας που έχουν πάει στο θεό, αλλά μας πειράζει η κίνηση. Θυμίζει τον δήμαρχο της Ηλιούπολης που έκανε απεργία πείνας για να μην περάσει ο περιφερειακός από την πόλη και μετά διαμαρτυρόταν όταν είπαν ότι θα παρακαμφθεί από τον Καρέα γιατί θα μαραζωνε η αγορά.

  3. Ο/Η Παναγιώτης λέει:

    Ελα μοα βολτα στην περιοχη μου Τζιτζιφιές στο νιαρχος και θα δεις
    Τα ιδια ελεγαν και για εδω ,αποτελεσμα μηδεν

  4. Ο/Η Παναγιώτης λέει:

    Τα ιδια και χειρότερα αντιμετωπιζουμε οι κάτοικοι τις καλλιθεας – τζιτζιφιων με το Νιαρχος
    Φυστυχως κανουν εργα επενδύσεις χωρις να σκεφτουν τους μονιμους κατοίκους τις περιοχης

  5. Ο/Η ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΔΗΣ λέει:

    ΕΣΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΛΕΣ ΕΙΣΟΔΟΙ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΙ ΚΑΙ ΔΕΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ.
    ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΑΙΑΚΗ ΥΜΗΤΤΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΑΝΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ
    ΔΗΜΩΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΒΑΡΗ ΒΑΡΚΙΖΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ