Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Σήμερα Το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Για Τον Προϋπολογισμό Στην Ηλιούπολη – “Κλειδί” Η Στάση Κοκοτίνη

Το δεύτερο συνεχές δημοτικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2019, μετά την καταψήφιση του.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Σήμερα Το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Για Τον Προϋπολογισμό Στην Ηλιούπολη – “Κλειδί” Η Στάση Κοκοτίνη

Σήμερα Δευτέρα 3/12/2018 και ώρα 18:30 συνεδριάζει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηλιούπολης για το 2019.

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο (22/11/2018), ο προϋπολογισμός είχε καταψηφιστεί, καθώς η δημοτική αρχή δεν διέθετε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων. Η παράταξη “Πρώτα Η Ηλιούπολη”, αριθμεί πλέον μόνο 19 δημοτικούς συμβούλους, αφού κατά τη διάρκεια του περασμένου Οκτωβρίου ανεξαρτητοποιήθηκαν 5 δημοτικοί σύμβουλοι, ανάμεσά τους και δύο αντιδήμαρχοι. Έτσι, χάθηκε η πλειοψηφία για την δημοτική αρχή, καθώς σε σύνολο 41 δημοτικών συμβούλων, η παράταξη του Δημάρχου διαθέτει 19.

Το Παράδοξο Της Προηγούμενης Ψηφοφορίας

Το παράδοξο της προηγούμενης ψηφοφορίας είναι πως ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Χατζηδάκηςκαταψήφισε τον προϋπολογισμό  παρά το γεγονός πως ήταν ο αντιδήμαρχος που κατάρτισε τον προϋπολογισμό πριν παραιτηθεί, γεννώντας έτσι πολλά ερωτηματικά. Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Χατζηδάκης, κατά την δημοσίευση της επιστολής παραίτησής του είχε κατηγορήσει την δημοτική αρχή για έκνομες ενέργειες, τις οποίες ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου 2018. Τελικά, μετά από 2 επεισοδιακά δημοτικά συμβούλια για το θέμα, η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

“Κλειδί” Η Στάση Κοκοτίνη

Όλα δείχνουν πως η έκβαση του προϋπολογισμού εξαρτάται από την παράταξη “ΗΛΙΟΥ-Πόλις”. Η ψήφος των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης φαίνεται πως θα είναι το «κλειδί» της ψηφοφορίας, καθώς χρειάζονται 3 θετικές ψήφοι από το σύνολο των 6 δημοτικών συμβούλων για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Η παράταξη του Χρήστου Κοκοτίνη καταψήφισε τον προϋπολογισμό στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, λόγω ενστάσεων. Ωστόσο εχει διαχρονικά αποδείξει πως δεν διστάζει να στηρίξει προτάσεις της δημοτικής αρχής εάν κρίνει πως αυτές έχουν σωστή “κατεύθυνση” για την πόλη και τους κατοίκους της. Σχετικό πρόσφατο παράδειγμα είναι η “λευκή ψήφος” της μείζονος αντιπολίτευσης στην ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ