Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Δέκα Γωνιές Ανακύκλωσης Στην Ηλιούπολη – Στόχος Η Εξοικονόμηση 200.000 Ευρώ Ετησίως

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δέκα Γωνιές Ανακύκλωσης Στην Ηλιούπολη – Στόχος Η Εξοικονόμηση 200.000 Ευρώ Ετησίως

Μια νέα προσπάθεια για την αύξηση της ανακύκλωσης πραγματοποιείται από τη δημοτική αρχή στην Ηλιούπολη, με την τοποθέτηση 10 νέων γωνιών ανακύκλωσης τεσσάρων «ρευμάτων» σε διάφορα σημεία της πόλης.

Πρόκειται για την αρχή ενός φιλόδοξου προγράμματος που έχει πολλαπλούς στόχους: Αφενός την αύξηση της ανακύκλωσης μιας σειράς υλικών -πέραν του χαρτιού-, καθώς επίσης και την αντικατάσταση των παλιών, υπέργειων μπλε κάδων με σύγχρονα και καλαίσθητα σημεία ανακύκλωσης.

Αποκατάσταση Των Υπέργειων Κάδων Με Νέα, Προηγμένα Συστήματα Ανακύκλωσης

Οι συγκεκριμένες γωνιές αποτελούνται από ημιυπόγειους κάδους, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους υπέργειους μπλε κάδους, βελτιώνοντας έτσι την εικόνα της πόλης, ενώ παράλληλα οι πολίτες θα μπορούν να ανακυκλώνουν άλλα τρία υλικά, πέραν του χαρτιού: Μέταλλο, γυαλί πλαστικό. Η χωροθέτηση των 10 σημείων όπου θα τοποθετηθούν γωνιές ανακύκλωσης έχει επιλεγεί με βάση συγκεκριμένα τεχνικά και γεωγραφικά κριτήρια, προκειμένου να εξυπηρετεί τον μέγιστο αριθμό πολιτών, πληρώντας παράλληλα μια σειρά τεχνικών προδιαγραφών.

Ο Δήμος μας προγραμματίζει την εγκατάσταση στο άμεσο μέλλον, άλλων δεκαπέντε γωνιών ανακύκλωσης περισσοτέρων ρευμάτων και συγκεκριμένα, 9 των πέντε ρευμάτων και 6 των έξι ρευμάτων και παράλληλα ακόμα 10 υπέργειων συστοιχιών των τεσσάρων ρευμάτων.

Μάλιστα, μακροπρόθεσμος στόχος του προγράμματος είναι η τοποθέτηση συνολικά 73 παρόμοιων σημείων ανακύκλωσης μακροπρόθεσμα, με απώτερο σκοπό την πλήρη αποκατάσταση των υπέργειων κάδων.

Στόχος Η Εξοικονόμηση 200.000 Ευρώ Τον Χρόνο

Όπως εκτιμούν στελέχη της διοίκησης του Δήμου, η εφαρμογή αυτού του μοντέλου διαλογής των υλικών στην πηγή, ο Δήμος μας θα εξοικονομήσει ετήσια τουλάχιστον 200.000 ευρώ, από την αντίστοιχη μείωση δαπάνης για το Τέλος Ταφής Απορριμμάτων, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες υπέρογκες αυξήσεις από τον ΕΔΣΝΑ

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Στασινόπουλο, τα συγκεκριμένα σημεία ανακύκλωσης «αποτελούν εφαρμογή της στρατηγικής του εγκεκριμένου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ηλιούπολης, για διαλογή στην πηγή με διακριτά ρεύματα, που οδηγεί στην αύξηση του ποσοστού επανάχρησης υλικών και τη μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν σε υγειονομική ταφή στον ΧΥΤΑ».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Δέκα Γωνιές Ανακύκλωσης Στην Ηλιούπολη – Στόχος Η Εξοικονόμηση 200.000 Ευρώ Ετησίως
  1. Ο/Η Vasilis λέει:

    Για ποια ανακύκλωση μιλάτε;; Έβαλαν 10 κάδους και πήραν απο τους υπόλοιπους δρόμους όλους τους μπλε κάδους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ