Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αντιδράσεις Από Πολίτες Και Παρατάξεις Για Τα Γυρίσματα Του Bachelor Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αντιδράσεις Από Πολίτες Και Παρατάξεις Για Τα Γυρίσματα Του Bachelor Στην Ηλιούπολη

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε πολίτες, παρατάξεις και συλλογικότητες της πόλης η απόφαση του ΠΑΟΔΗΛ να επιτρέψει τα γυρίσματα του τηλεοπτικού reality show “The Bachelor” σε δημοτικές αθλητικές δομές της Ηλιούπολης.

Μετά την ανάδειξη του θέματος από τον δημοτικό σύμβουλο Θανάση Αθανασίου και τον πρώην Αντιδήμαρχο Άγγελο Δημητρόπουλο, πολλοί κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για το περιστατικό ενώ παρατάξεις και συλλογικότητες εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες ζητούν εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή. Ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος, με ανακοίνωση του ήταν ο πρώτος που ζήτησε δημόσια εξηγήσεις για το περιστατικό, ανοίγοντας έναν κύκλο δημόσιων ερωτημάτων.

Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-Πόλις: «Να Ζητήσει Δημόσια Συγνώμη Η Δημοτική Αρχή»

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, η δημοτική παράταξη της αριστεράς στην Ηλιούπολη ζητά από τη δημοτική αρχή να απολογηθεί για την άδεια που χορήγησε στην παραγωγή του reality show, ενώ παράλληλα ζητά να γίνουν γνωστά τα κριτήρια με τα οποία ελήφθη η απόφαση παραχώρησης δημοτικών υποδομών.

«Η συγκεκριμένη ήταν μία προδήλως λάθος απόφαση που πάρθηκε χωρίς καμία νομιμοποίηση καθώς δεν έγινε κάποια συνεδρίαση εντός του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΗΛ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Οι Ηλιουπολίτισσες που αντιδρούν έχουν κάθε δίκιο να το κάνουν. Το λιγότερο που πρέπει να κάνει αυτή τη στιγμή η Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης, αντί για απέλπιδες προσπάθειες να αλλάξουν την ατζέντα και να θολώσουν τα νερά με αναρτήσεις συμπαθούντων και οπαδών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (..), είναι να ζητήσει άμεσα συγνώμη ιδιαίτερα από τις γυναίκες της πόλης μας.

Πρωτοβουλία «Είμαι Εδώ»: «Δεν Θα Επιτρέψουμε Στον Δήμο Να Συναινεί Σε Πρωτοβουλίες Που Δεν Σέβονται Το Γυναικείο Φύλλο»

Αντιδράσεις υπήρξαν και από την πρωτοβουλία «Είμαι Εδώ» που σκοπό έχει την στήριξη κακοποιημένων γυναικών και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την πρόληψη φαινομένων έμφυλης βίας. Σε ανάρτηση της πρωτοβουλίας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ και όλες μαζί δεν θα επιτρέψουμε στο δήμο Ηλιούπολης να συναινεί σε παρόμοιες πρωτοβουλίες που δεν σέβονται το γυναικείο φύλο και τους αγώνες που έχουν δοθεί χρόνια τώρα για την κατάργηση των έμφυλων ανισοτήτων και του σεξισμού».

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ να καταγγείλουμε και να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με τις φωνές όλων των γυναικών που ζητούν την κατάργηση του τηλεπαιχνιδιού Bachelor και να ζητήσουμε από το δήμο Ηλιούπολης να αναλάβει την ευθύνη για την άδεια που δόθηκε διευκολύνοντας και συναινώντας στην δημιουργία ενός ακόμα επεισοδίου αυτού του κατάπτιστου reality», καταλήγει η ανακοίνωση της συλλογικότητας.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ