Facebook Pixel

ΕκδηλωσειΣ

Περίπατος Κατά Του Καρκίνου Του Μαστού Την Κυριακή Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Περίπατος Κατά Του Καρκίνου Του Μαστού Την Κυριακή Στην Ηλιούπολη

Μια πρωτότυπη δράση με την οποία θέλει να επικοινωνήσει την σημασία της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 31/10 ο Δήμος Ηλιούπολης.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής, στις 11:00, δημότες και κάτοικοι της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στην κεντρική πλατεία φορώντας το ροζ κορδελάκι-έμβλημα της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού και να συμμετέχουν σε έναν μεγάλο κυριακάτικο περίπατο.

Στην πλατεία Φλέμινγκ, όπου θα καταλήξει ο περίπατος, το «Lime Radio», το δημοτικό διαδικτυακό ραδιόφωνο θα περιμένει τους συμμετέχοντες με μουσική και μια ενδιαφέρουσα γυμναστική επίδειξη χορού «Zumba», του κεφάτου χορού που έγινε τρόπος άθλησης και έχει κερδίσει χιλιάδες θαυμαστές.

Μερικά Στοιχεία Για Τον Καρκίνο Του Μαστού

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μήνα Οκτωβρίου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση και την πρόληψη κατά του καρκίνου του Μαστού. Πρόκειται για τον πιο συχνό τύπο καρκίνου που εντοπίζεται στις γυναίκες, καθώς υπολογίζεται πως περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της.

Κάθε χρόνο, υπολογίζεται πως πραγματοποιούνται περισσότερες από 250.000 διαγνώσεις καρκίνου του μαστού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στην Ελλάδα, τα νέα περιστατικά ανέρχονται περίπου σε 4.500 ετησίως και οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού σε 1.600. Αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωσθεί έγκαιρα, και πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα του σώματος, το ποσοστό επιβίωσης ξεπερνά το 95%, και αυτό είναι το μήνυμα της εκδήλωσης του Δήμου Ηλιούπολης.

Δήμαρχος Ηλιούπολης: «Λέμε Ένα Μεγάλο Ναι Στην Πρόληψη Και Τη Ζωή»

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης σε ανακοίνωση του επισημαίνει: «Την Κυριακή γινόμαστε όλοι μαζί μία μεγάλη παρέα, μία μεγάλη οικογένεια και συμμετέχουμε στη συμβολική δράση του Κυριακάτικου Περίπατου στηρίζοντας την πρόληψη κατά του καρκίνου του Μαστού. Οι τακτικές ιατρικές εξετάσεις διασφαλίζουν την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία της ασθένειας με στόχο να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το δώρο της ζωής, να χαιρόμαστε την κάθε ημέρα με τους ανθρώπους μας. Ας πούμε την Κυριακή ένα «μεγάλο ΝΑΙ» στη ζωή και ας γίνει η πρόληψη τρόπος της ζωής μας, για τη μάνα, την κόρη, τη συνάδελφο, τη φίλη, την αγαπημένη, τη συμπολίτισσα»

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ