Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αντιδράσεις Για Την Διοργάνωση Του «Φεστιβάλ Aγροτικών Προϊόντων» Στην Ηλιούπολη

Ενάμιση χρόνο μετά την τελευταία διοργάνωση που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ο Δήμος Ηλιούπολης επαναφέρει τον θεσμο.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αντιδράσεις Για Την Διοργάνωση Του «Φεστιβάλ Aγροτικών Προϊόντων» Στην Ηλιούπολη

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο από παρατάξεις όσο και από τον εμπορικό σύλλογο Ηλιούπολης σχετικά με την διοργάνωση του «Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων» την προσεχή Κυριακή 4 Ιουλίου.

Στις 25 Ιουνίου έκανε την εμφάνιση της στο Facebook μια νέα σελίδα με τίτλο «Φεστιβάλ Παραγωγών – Δήμος Ηλιούπολης» η οποία προωθεί την δράση με ονομασία «Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων» στις 4/7. H διοργάνωση του εν λόγω φεστιβάλ ήρθε προς έγκριση στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου στις 30/6 και υπερψηφίστηκε, παρά τις αντιδράσεις από παράταξη της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι η συγκεκριμένη δράση ανακοινώθηκε πριν εγκριθεί από την επιτροπή ποιότητας ζωής.

Το Χρονικό

Το εν λόγω Φεστιβάλ είχε διοργανωθεί ξανά πριν 1,5 χρόνο και υπήρξε ο «πρόδρομος» της προσπάθειας για τη δημιουργία μιας νέας «αγοράς καταναλωτών» στην πόλη. Επρόκειτο για μια άτυπη συνέχεια του θεσμού «Χωρίς Μεσάζοντες», η οποία ωστόσο είχε συναντήσει έντονες αντιδράσεις από φορείς και πολιτικές δυνάμεις στην Ηλιούπολη, με αιτιάσεις από την αντιπολίτευση περί «μεθόδευσης της δημοτικής αρχής». Όπως είχε αποδειχθεί, ο επικρατέστερος σύλλογος που θα αναλάμβανε τη διοργάνωση των δράσεων, απαρτιζόταν από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του Δημάρχου. Τονίζεται πως η όλη προσπάθεια είχε ξεκινήσει, έπειτα από καταγγελίες του αντιδημάρχου κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Πούλου για «αδιαφάνεια» διαδικασιών κατά την θητεία της προηγούμενη διοίκησης.

Έντονες Αντιδράσεις Από Τον Εμπορικό Σύλλογο

Την έντονη δυσαρέσκεια του δηλώνει με ανακοίνωση του ο εμπορικός σύλλογος Ηλιούπολης, ο οποίος εκφράζει την πλήρη αντίθεση του με οποιαδήποτε μορφή ανοικτών αγορών η αγορών χωρίς μεσάζοντες στην πόλη.

Την συγκεκριμένη άποψη έχει εκφράσει επίσημα και η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με τον εμπορικό σύλλογο να αναφέρει πως τέτοιοι είδους αγορές πλήττουν άμεσα τους επαγγελματίες της πόλης.

«Ο εμπορικός σύλλογος Ηλιούπολης από την πρώτη μέρα ιδρύσεως του έχει εκφράσει δημόσια την αντίθεση του για αυτού του είδους τις αγορές», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ